Wijn aan de Rijn wint terrein

Idee voor een weekendje weg: Met een glas wijn aan de Rijn?

Idee voor een weekendje weg: Met een glas wijn aan de Rijn?


Hyatt Regency Mainz heeft een nog grootser ontvangst voor wijnliefhebbers. Het hotel is onlangs gerenoveerd en ademt volgens de eigenaren “een sfeer van intimiteit en moderne grandeur”. Het historische fort Malakoff is geheel in het hotel opgenomen. Met zijn zonneterrassen aan de oever is het een bekende pleisterplaats in de wijnhoofdstad van Duitsland. Het hotel ligt op drie à vier uur autorijden van Nederland/België. In de gewelfde wijnkelder van het fort zijn de vele, mooie wijnen van de streek te proeven. Mainz is niet voor niets Great Wine Capital of the World, samen met Bordeaux, Porto, Florence, Napa Valley en Rioja.

Vanuit Hyatt Mainz kunnen toeristen het zacht glooiende landschap van Rheinhessen met mooie vergezichten en typische wijndorpjes ontdekken. Dit feeërieke gebied wordt ook wel het Toscane van Duitsland genoemd. De wijnboeren produceren naast moderne, ongecompliceerde wijnen ook premiumwijnen die internationale erkenning genieten. Bezoek in Mainz bijvoorbeeld Sekt-wijnhandel Kupferberg dat zestig keldervertrekken op zeven onderaardse etages telt. Het is vooral bekend om de prachtige Jugendstil Traubensaal. En de Sekt-proeverijen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.