Amerikaan zoekt dieren op Maasvlakte 2

Deze zomer komt er een tentoonstelling van een Amerikaanse kunstenaar op de Maasvlakte 2 over de dieren in de haven, zoals zeehonden. Foto: Harald Wegner

Deze zomer komt er een tentoonstelling van een Amerikaanse kunstenaar op de Maasvlakte 2 over de dieren in de haven, zoals zeehonden. Foto: Harald Wegner

Deze zomer wordt de Maasvlakte 2 opgeleukt met iets bijzonders. De Amerikaanse kunstenaar Fritz Haeg gaat op de vlakte een tentoonstelling maken van alle dieren die je op de vlakte kan vinden. Zo maakt hij een alternatieve toeristische route op Maasvlakte 2.  Haeg gaat alle dieren die je kan vinden in de haven tentoonstellen, van lelijke insecten tot gracieuze vogels. Maar hij heeft hier wel je hulp bij nodig. Naast dat hij al met biologen heeft gesproken is hij op zoek naar de verhalen van gewone bezoekers.Fritz Haeg verdiept zich over de hele wereld in wat dieren doen in stedelijke en industriële omgevingen.

Het werk van Fritz Haeg is een van de laatste in een reeks van kunstprojecten die onder de noemer Portscapes tegelijkertijd met de aanleg van Maasvlakte 2 worden uitgevoerd. Het doel van Portscapes is om mensen op een andere manier naar het werk en het gebied te laten kijken, om een ander publiek te interesseren voor de haven en om de aantrekkelijkheid van het gebied te vergroten. Vorig jaar maakte de Rotterdamse architect Jan Konings 10 m brede betonnen trappen bij het recreatiestrand en kleurde het kunstenaarsduo HeHe een deel van het Maasvlaktestrand rood met gekleurd zand.

Fritz Haeg gaat met informatie van deskundigen en bewoners uit de regio een reeks ‘verkeersborden’ plaatsen langs het fietspad op Maasvlakte 2. Hierop komt onverwachte informatie over dieren in het gebied. Hij wil hiermee de deels onzichtbare dierenwereld zichtbaarder maken voor bezoekers. De reeks borden vormt een route die de komende jaren blijft bestaan. Daarnaast komt gedurende de zomermaanden een expositie in een speciale container bij informatiecentrum FutureLand waar de dierenverhalen onderdeel van uitmaken.

Het Havenbedrijf vraagt mensen met een leuk, interessant of bijzonder verhaal over een dier in de haven dat vòòr 1 april a.s. in max. 10 zinnen te e-mailen naar info@maasvlakte2.com. Graag met vermelding van een telefoonnummer zodat de (Nederlands sprekende) organisatie contact kan opnemen. Een aantal inzenders zal namelijk worden gevraagd hun verhaal ook voor de microfoon te vertellen. Die korte verhalen worden onderdeel van de expositie. Alle inzenders krijgen bericht wat er met hun verhaal gebeurt: of het in de expositie komt, in de route op Maasvlakte 2 of helaas niet kan worden gebruikt.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.