Apenheul laat doodshoofdapen los

Doodshoofdaapje in Apenheul.

Doodshoofdaapje in Apenheul.


Sneeuw of geen sneeuw, in de Apenheul is de lente echt begonnen als de doodshoofdapen los zijn gelaten. Dit weekend is het eindelijk zover: Na een lange winter mogen ze weer los in hun bos.  De Apenheul heeftdoor het weer langer dan normaal moeten wachten met het loslaten van de doodshoofdaapjes. Inmiddels zijn de temperaturen ’s nachts milder geworden en is de wind gaan liggen.

Voor de aapjes die ’s nachts niet naar binnen willen of durven (bijvoorbeeld omdat ze lager in rang staan) worden bovendien de nodige voorzieningen getroffen. Eén van de binnenverblijven wordt voor deze dieren open gezet en buiten staan warmtehuisjes waar ze lekker kunnen schuilen en opwarmen.

Zodra de apen los zijn in hun bos, rennen ze alle kanten op om op onderzoek uit te gaan. Geen oog voor de omstanders, maar voornamelijk op zoek naar de lekkernijen die in het bos te vinden zijn. Insectjes, zaadjes, knopjes, larven… alles wordt verslonden door de aapjes. De doodshoofdaapjes zullen even moeten wennen aan hun nieuwe gebied. Dit is afgelopen winter aangepast en heeft een nieuwe entree gekregen. Ook in andere delen van het park is hard gewerkt. Het orang-oetan gebied is vernieuwd. Met speelplekken, nieuwe uitkijkjes, een loungeplek in de zon, een nieuw horecapunt en presentaties van de dierverzorgers.

Apenheul is in 2013 t/m 27 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus is het park open tot 18.00 uur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.