Beklim hoogste berg van Noord-Amerika

De hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley, ligt in Alaska's Denali National Park. Jij kan de berg in het jubileumjaar ook beklimmen.

De hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley, ligt in Alaska’s Denali National Park. Jij kan de berg ook beklimmen.

Ze hebben dit jaar reden voor een feestje in Alaska’s Denali National Park. Het is namelijk 100 jaar geleden dat de top van Mount McKinley, Noord-Amerika’s hoogste berg, werd bereikt. Om dit te vieren zijn er het hele jaar door speciale exposities, symposia, festivals en tours georganiseerd. Mount McKinley’s eerste succesvolle beklimming staat op naam van de Britse ontdekker Hudson Stuck en zijn Amerikaanse collega’s Harry Karstens, Walter Harper en Robert Tatum. In juni 1913 bereikten zij de top. Een overwinning want de berg is niet alleen de hoogste in heel Noord-Amerika maar tevens één van de hoogste bergen ter wereld

Volg de pioniers en beklim zelf Mount McKinley, dat kan tijdens een van de 27-daagse trips, inclusief voorbereiding georganiseerd door Adventure Peaks. In 17 klimdagen ontdek je Denali’s West Buttress route, met klimtochten van 50 graden hellingen over besneeuwde bergen en ijswanden.
Als klimmen niet jouw sterkste kant is maar je wil het uitzicht wel is meemaken? Dan kun je een vlucht over Mount McKinley maken. Denali Air heeft een 1-uur durende vlucht, de Mount McKinley Peak Experience Tour. Alle zitplaatsen aan boord zijn raamplaatsen, je kan het uitzicht dus gegarandeerd zien. Ontdek de machtige gletsjers en hoogste toppen van bovenaf.
Ongetwijfeld de beste manier om van de berg af te dalen: al raftend! Er zijn verschillende rafting trips mogelijk, variërend in moeilijkheidsgraad en duur. je kan bijvoorbeeld kiezen voor een rit vol adrenaline kicks Of een dagtour waarbij actie en chillen elkaar afwisselen.

Denali National Park is voor een groot deel nog onontgonnen en er zijn weinig aangelegde paden, wat voor veel mensen juist de charme van Denali weergeeft. Alaska Alpine Adventures biedt meerdaagse wandeltochten aan door het park. Je start met een vlucht per watervliegtuig en wordt gedropt bij Moraine Lake, middenin het park. Daarvandaan begin je aan een trekking door de wildernis. Onder begeleiding van getrainde gidsen leer je meer over de Alaskaanse natuur en het navigeren in dit niemandsland. Je doorkruist gletsjers en spot dieren in hun natuurlijke omgeving. Denali’s ongerepte natuur betekent dat je veel wilde dieren ziet. Onder andere de grizzly beer, kariboe, eland, marmot, wolf en Amerikaanse zeearend leven in dit gebied.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.