Christo dompelt Oberhausen in wit licht

Big Air Package, Gasometer Oberhausen, Germany, 2010-13 Photo: Wolfgang Volz © 2013 Christo

Big Air Package, Gasometer Oberhausen, Germany, 2010-13 Photo: Wolfgang Volz © 2013 Christo


Christo, de man die bekend is geworden door het inpakken van gebouwen en het vervreemdende effect daarvan, heeft nu in het Duitse Oberhausen een nieuwe kunstinstallatie ontworpen. Ditmaal heeft hij de binnenkant van een 90 meter hoge gashouder (Gasometer) voorzien van wit polyester doek, dat omhoog wordt gehouden door een luchtinstallatie. “Big Air Package” wordt het grootste kunstwerk genoemd. Het project ligt op een voor Nederlanders aantrekkelijk bereisbare afstand; zo’n anderhalf uur rijden voor de meesten van ons. Mooi doel voor een weekendje uit dus.

Volgens Christo heeft zijn installatie op bezoekers vervolgens het effect dat ”het lijkt of ze zwemmen in licht”. Bezoekers gaan de ruimte in via verschillende luchtsluizen. De installatie in Oberhausen heeft 1,4 miljoen euro gekost. “Big Air Package” is daar nog te zien tot 30 december 2013.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.