De winter is nog niet voorbij

In Tirol bij de stad Innsbruck kun je zelfs nu nog skiën.

In Tirol bij de stad Innsbruck kun je zelfs nu nog skiën.

Volgens mij spreek ik voor veel mensen als ik zeg dat we wel toe zijn aan de lente. Maar in sommige gebieden koesteren ze de kou en de sneeuw zo lang al het kan. Zo is lenteskiën rond om Innsbruck populair. Nu kun je daar skiën in de zon en daarnaast ligt er nog genoeg sneeuw omdat er dit seizoen veel gevallen is. Je zou denken dat het wintersportseizoen inmiddels wel afgelopen is maar eind maart, begin april is een van de beste tijden op te gaan. Genoeg sneeuw, lange dagen en veel zonuren maken een vakantie in de bergen nu juist de moeite waard. Daarnaast is het hoogseizoen afgelopen dus is het rustiger op de pistes.

Innsbruck ligt midden in de bergen van Tirol en heeft cultuur, ontspanning, shopping en verschillende hotels en restaurants. Op 20 minuten zit je in de sneeuw, ook in de lente. Er ligt 300 kilometer piste in de buurt van de stad en deze zijn allemaal met één liftpas toegankelijk en met de gratis skibus bereikbaar vanuit de stad. Daarbij kun je hoog: in Oostenrijks hoogst gelegen skioord Kühtai start je op 2000 meter en met nogmaals 1000 hoogtemeters meer ben je op de Stubaier Gletsjer.

Het meest ‘scheve’ funpark van de regio rond Innsbruck ligt boven de stad; het Nitro Skylinepark op de Nordkette. Met het predikaat ‘incity’ biedt het niet alleen uitdaging voor top snowboarders, ook skiërs en zon aanbidders gaan graag met de Nordkettenbahn omhoog om te genieten van het panorama.

Kijk voor meer informatie op de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.