Een eigen ‘vuurtoren’ in Zeeland?

Artist impression van het bouwproject in Zeeland.

Artist impression van het bouwproject in Zeeland.


Misschien niet de meest ideale tijd om in vastgoed te investeren, maar soms moet je tegen de storm invaren om er sterker uit te komen. Feit is dat er in Zeeland nu een qua uiterlijk mooi recreatieproject op particuliere investeerders wacht. “Baken Gorishoek” is een recreatief appartementencomplex in Zeeland waarbij woningen voor zo’n 300.000 euro verkocht worden en die – als de eigenaar er zelf niet is – in de verhuur kunnen gaan.

Op 35 minuten rijden van Rotterdam en Antwerpen verschijnt het appartementen-complex voor recreatief gebruik op een bijzondere locatie in Zeeland: In de branding van de Oosterschelde, buitendijks en direct gelegen aan het Nationaal Park de Oosterschelde. Het Baken Gorishoek heeft de vorm van een vuurtoren en bestaat uit dertien recreatieve koop-appartementen; vijf ronde en acht rechthoekige appartementen. Door een samenwerking met vakantiepark De Pluimpot en Touroperator TUI behoort verhuurgarantie tot de mogelijkheden.

Vuurtoren
Het ontwerp van Het Baken Gorishoek is van de hand van Stan Aarts Architecten uit Roosendaal. Hij wilde een ontwerp dat naadloos aansluit bij de zichtlijnen van de kust van de Oosterschelde en zo is het idee van de vuurtoren ontstaan. Geheel in de stijl van een vuurtoren zijn in het gebouw dan ook vijf ronde appartementen te vinden; de overige appartementen zijn rechthoekig. Het Baken Gorishoek bestaat uit zes verdiepingen; de dertien recreatie-appartementen zijn verdeeld over vijf verdiepingen. De terrassen van de appartementen waarvan sommige ruim zijn (tot 51 m²), zijn gunstig op het zuidwesten georiënteerd. Verder bestaat één van de ronde appartementen uit twee woonlagen.
Om het comfort te vergroten, wordt op de begane grond van het complex een horeca-gelegenheid gevestigd, zodat een lunch of diner binnen handbereik is.

Nationaal park
Het Baken Gorishoek ligt vlakbij Tholen, direct aan de Oosterschelde. De Oosterschelde beslaat een gebied van 37.000 hectare en is daarmee een van de grootste wateren van Zeeland. Ook liggen de recreatie-woningen direct gelegen aan het Nationaal Park Oosterschelde. Dit grootste nationale park van Nederland kenmerkt zich door een sterke diversiteit in landschappen, flora en fauna. Ideaal voor strand-, fiets- en wandelliefhebbers.
Verder zijn er diverse bekende duiklocaties in de buurt zoals Het Baken, Gorishoek-De Punt, De Veenblokken en de Vuilnisbelt. Daarmee is Het Baken Gorishoek een plek om duikers voldoende uitdagingen en variatie in duik-recreatie te bieden. Meer informatie: www.hetbaken-gorishoek.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.