Efteling werkt samen met Puy du Fou

Bij Puy du Fou hebben ze veel ervaring met grote theatershows, die ineens duizenden bezoekers boeien.

Bij Puy du Fou hebben ze veel ervaring met grote theatershows, die ineens duizenden bezoekers boeien.


De Efteling is een samenwerking aangegaan met het Franse attractiepark Puy du Fou. Dat gebeurt met de nieuwe parkshow Raveleijn, waarin het publiek een 20 minuten durende show met paarden en raven in de openluchtarena te zien krijgen.
Er zijn verder stunts en speciale effecten met water en vuur. Het oorspronkelijke verhaal van de Efteling en Paul van Loon uit 2011 blijft uitgangspunt: vijf kinderen groeien uit tot volwassen ruiters te paard om samen de wrede Graaf Olaf en zijn vijfkoppig monster te bevechten en de stad te bevrijden. Er zijn dagelijks meerdere voorstellingen.

De Efteling is elke dag open, maar de lente biedt meer: de nieuwste bewoner van het Sprookjesbos, de ijdele keizer, warmt zijn blote billen aan een heerlijk voorjaarszonnetje. Sprookjesboom spoort kinderen aan om te stampen of te blazen met nieuwe, interactieve verhaaltjes. Bij Fata Morgana en het schommelschip Halve Maen staan kleurige tulpen en narcissen. Meer dan 250.000 bloembollen, 10.000 violen, 16.000 vergeet-me-nietjes en 200 hangende bloemmanden brengen overal het lentegevoel en lentegeuren. Bezoekers kunnen over de kop in de Python of racen in de houten racer-achtbaan Joris en de Draak. De Efteling-dag eindigt met Aquanura, de grootste watershow van Europa, met kleurige fonteinen die tot aan de hemel reiken.

Raveleijn
Sinds de opening van de stad Raveleijn in 2011 hebben bijna 2 miljoen bezoekers deze eerste parkshow gezien. Ook kreeg het verhaal bekendheid bij het grote publiek via de televisieserie en het boek van Paul van Loon. Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling Bart de Boer is heel blij met de nieuwe show: “De samenwerking met Puy du Fou ziet er goed uit. Het wordt een show vol vaart, spanning en actie. Onze bezoekers zien o.a. de magische poort terug, maar ook de gedaantewisseling van de kinderen naar volwassen ruiters. Zij zullen het spektakel met acteurs, water en vuur zeker waarderen.”

Openingstijden
De Efteling is elke dag open. Actuele openingstijden van 4 februari t/m 24 maart 2013 zijn van 11.00 tot 18.00 uur en van 25 maart t/m 7 juli 2013 van 10.00 tot 18.00 uur. Overige openingstijden, ook van de Zeven Mijls Zomer en bijvoorbeeld de Winter Efteling, zijn te vinden op www.efteling.com/openingstijden

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.