Europa klinkt als muziek in de oren deze lente

Het City of London festival.

Het City of London festival.

Ook al laat het weer nog even op zich wachten in Europa, het continent voelt de welbekende lentekriebels wel alweer opkomen. De culturele agenda van Europa voor de komende lente- en zomermaanden staat dan ook weer bomvol evenementen en festivals. Wij tippen er alvast drie voor je.

Feria de Abril in Sevilla
Vanaf 16 t/m 21 april is Sevilla het bruisend hart van Spanje tijdens Fería de Abril. Oorspronkelijk een veemarkt in de 19e eeuw, heeft Fería de Abril zich nu ontpopt tot een feest vol flamenco, tapas en muziek. In de overdekte marktkraampjes, de zogeheten casita’s, dansen en zingen de in trajes de flamenco geklede Sevillianen tot ze erbij neervallen. Verder vinden er stierengevechten op Plaza de Toros plaats en de festiviteiten sluiten af met een knallende vuurwerkshow.

Donau Inselfest in Wenen
Voor Europa’s grootste openluchtfestival moet je van 21 t/m 23 juni in de Oostenrijkse hoofdstad zijn. Van reggae tot hiphop: het festival heeft voor iedere muziekliefhebber iets in petto. Nieuwkomers laten hun talent zien en de bekendere artiesten laten de drie miljoen bezoekers volledig meejoelen. Leuke bijkomstigheid: het festival is geheel gratis.

City of London Festival
Vanaf 26 juni klinken één maand lang klassieke en moderne geluiden in Londen. Op verschillende locaties, waaronder St. Paul’s Cathedral, geniet menig Londenaar van optredens op het gebied van opera, jazz en symfonie. Daarnaast is het ook een feest voor het oog, want dansers en kunstenaars doen ook mee aan de festiviteiten. De meeste activiteiten zijn gratis.

Heb je je keuze al gemaakt? Combineer je festivalbezoek met een stedentrip! GowithOh biedt bijvoorbeeld appartementen in twaalf bekende Europese steden, waaronder de bovenstaande. Daarnaast ontvang je bij je boeking ook nog eens kortingsvouchers voor leuke nevenactiviteiten in je bestemming naar keuze.
Lezersinformatie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.