Fietsend over Oostenrijkse pieken

BikingMountainsPress
Waar de ene helft van de vakantiegangers kiest voor een zo rustig mogelijk verblijf, zijn er anderen die enthousiast worden bij het idee zo actief mogelijk de vrije tijd door te brengen. Fietsend bijvoorbeeld. De regio Nockberge in het zuiden van Oostenrijk (deelstaat Karinthië) is met zijn glooiende heuvels, talloze meren en bovengemiddeld aantal zonuren bijvoorbeeld een fietsbestemming eerste klas. De omgeving van het dorp Bad Kleinkirchheimm biedt uitgelezen terrein om per fiets te verkennen.

Het zuiden van de Alpen met zijn zonovergoten klimaat van april tot oktober, biedt de ideale omstandigheden voor een sportieve en actieve vakantie in Nockberge. Beginnende fietsers, families, maar ook geroutineerde roadbikers zijn enthousiast over de glooiende heuvels en steile bergpassen in de Drau – vallei en rondom de Millstätter See. Lange, steile beklimmingen garanderen een adembenemend uitzicht op de bergen van de Karawanken en de Tauern. Ook voor triatleten is hier genoeg te doen. Feld am See biedt dankzij de gemarkeerde looproutes en twee warme meren de ideale combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen.

Uitgebreid routenetwerk
In Nockberge bevinden zich verschillende meren en hier voert het uitgebreide routenetwerk ook langs. Zo worden onder andere de Brennsee en Afritzer See gepasseerd. Bijkomen van een actieve dag in de buitenlucht kan bijvoorbeeld in hotel Kärntnerhof. De manager van dit hotel is zelf gepassioneerd fietser en begeleidt zijn gasten graag tijdens tours. Bij het hotel kun je verschillende roadbike – pakketten boeken. Zo boek je een pakket voor 7 nachten inclusief halfpension voor € 569,00. Vanaf € 265,40 boek je het pakket voor 3 nachten. Het hotel heeft de routes voor verschillende tours ter beschikking, evenals plattegrond of GPS- download. Je eigen fiets breng je zelf mee.

Meer informatie over de regio vind je op: www.nockbike.at
Meer informatie over hotel Kärntnerhof : www.family-kaernten.com
Informatie over alle roadbike – regio’s en hotels: www.roadbike-holidays.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.