Ga aan boord van een zeekasteel

Tijdens de familieexpo 'Zeekastelen' kom je alles te weten over het heden en verleden van de cruisevaart.

Tijdens de familieexpo ‘Zeekastelen’ kom je alles te weten over het heden en verleden van de cruisevaart.

Het Maritiem Museum Rotterdam heeft vanaf 6 april een nieuwe tentoonstelling: ‘Zeekastelen, op vakantie met een cruiseschip’. Als je deze tentoonstelling bezoekt moet het lijken alsof je op een cruise vakantie bent. De expo ‘Zeekastelen’ laat zien dat ondanks de toename in luxe aan boord van een cruiseschip, deze vorm van vakantie vieren niet meer alleen is weggelegd voor de jetset en senioren met een spaarcentje, maar steeds populairder wordt bij alle lagen van de bevolking.

Op de familietentoonstelling ‘Zeekastelen’ kun je zien hoe het is en om op cruisevakantie te gaan naar bijvoorbeeld de Noorse Fjorden, het Middellandse Zeegebied of de Caribbean. Je komt langs verschillende hutten, je kan relaxen in dekstoelen bij het zwembad, zet enkele passen op de dansvloer, zing mee met de karaoke versie van The Love Boat of schuif aan bij het captain’s dinner. Je leert alles over het heden en verleden van de cruisevaart aan de hand van bord- en dekspellen en nog nooit eerder getoonde objecten uit de collectie, zoals foto’s, affiches, variétékostuums, modellen van cruiseschepen en reisdagboeken van cruisepassagiers. Denk aan:
– Een volgeboekt cruiseschip vervoert al gauw meer dan 10.000 koffers
– De langste glijbaan aan boord is 233 meter lang
– Een cruiseschip heeft zoveel bemanning dat passagiers bijna een personal assistent hebben.
– Er vertrokken al vanaf het begin van de 20e eeuw passagiersschepen van de Rotterdamse Lloyd en de Holland Amerika Lijn uit Rotterdam met welgestelde vakantievierders aan boord.

Tijdens het openingsfeest in het Museumweekend lijkt het voor even of je aan boord van een zeekasteel bent. Het hele weekend kun je een persoonlijk record vestigen in de dekspellencompetitie. Kinderen kunnen kofferlabels versieren. Op zondag zijn er extra workshops en optredens, zoals een workshop handdoek vouwen en Lyndy Hop dansen (dansstijl uit de jaren 20). Ook kunnen bezoekers op de foto met de kapitein, cocktails drinken aan de bar of dansen op de retro-muziek van DJ’s Funkel & Funkel.

Tijdens het Nationaal Museumweekend van 6 en 7 april is iedereen welkom voor het openingsfeest. Ga voor meer informatie naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.