Ga erop uit met je paard in België

Met het nieuwe  ruiter- en mennetwerk Campinia heeft de Belgische provincie Antwerpen nu ruim 500 kilometer aan bewegwijzerde routes.

Met het nieuwe ruiter- en mennetwerk Campinia heeft de Belgische provincie Antwerpen nu ruim 500 kilometer aan bewegwijzerde routes.

Als je graag met je paarden erop uit gaat dan kun je in België je hart ophalen. De provincie Antwerpen heeft namelijk een nieuw ruiter- en mennetwerk in de Antwerpse Kempen aangelegd. Dit ruiter- en mennetwerk ‘Campinia’ heeft 350 kilometer trajecten langs knooppunten in Arendonk, Balen, Dessel, Geel, Meerhout en Mol. Dit is de tweede route in de provincie, in 2011 kwam het ruiter- en mennetwerk Taxandria. Dit netwerk heeft 190 kilometer routes langs knooppunten tussen Hoogstraten en Turnhout. De twee knooppuntennetwerken samen hebben ruim 500 kilometer bewegwijzerde routes en tientallen ruitervriendelijke adressen.

Het gevarieerde decor is een van de sterke punten van het nieuwe netwerk. Campinia geeft je een mix van natuur, water en erfgoed. Het landschap gaat van het duinenlandschap van de Keiheuvel in Balen over de meren en plassen van het ‘Kempense Lake District’ tot de norbertijnenabdij in Postel. Wie graag avontuurlijk en middenin de natuur overnacht, kan de gratis bivakzone in Domeinbos Hoge Vijvers uitproberen. Het Agentschap voor Natuur en Bos plaatste er onlangs twee bindpalen voor paarden. Wie meer luxe verkiest – ook voor zijn viervoeter – kan terecht bij verschillende gastenkamers en vakantiewoningen.

Jan Van Beers, fervent menner uit Arendonk, is enthousiast: “Mijn vrienden en ik maken geregeld dagtrips van 30 tot 60 kilometer. Een knooppuntennetwerk is voor ons perfect. We stippelen telkens een route op maat uit, afhankelijk van de plannen of beschikbare tijd. De trajecten zijn met zorg gekozen en liggen ver van het drukke verkeer. Bovendien sluit Campinia aan op het Taxandrianetwerk en het Limburgse ruiter- en mennetwerk. De mogelijkheden zijn dus oneindig!”

De overzichtskaart van het ruiter- en mennetwerk Campinia is te koop (6,50 euro) bij de toeristische infokantoren in Arendonk, Balen, Dessel, Geel, Meerhout en Mol. De kaart is online te bestellen op de website, hier vind je ook meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.