GaiaZOO leukste uitje van Nederland 2013

Het klimparadijs in GaiaZoo. Foto: Common Creative

Het klimparadijs in GaiaZoo. Foto: Common Creative

Dierenpark GaiaZOO in Kerkrade is het leukste uitje van Nederland. Het park is winnaar geworden van de verkiezing “Het Leukste Uitje van Nederland”. Tijdens deze verkiezing spreken ANWB-leden zich uit over welk uitje zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag heeft hoofddirecteur Guido van Woerkom de prijs overhandigd aan Rob Huppertz, directeur van GaiaZOO in Kerkrade. Vorig jaar was dit dierenpark al verkozen tot het Leukste Uitje van Limburg. De Apenheul en De Efteling waren tot het laatst in de race voor de landelijke titel.

In totaal brachten ruim 70.000 leden hun stem uit. Een greep uit de reacties over GaiaZOO: “Alles klopt. De verblijven van de dieren zijn super mooi en schoon. De paden zijn goed begaanbaar. In het restaurant worden biologische en verantwoorde producten gebruikt. Het is iedere keer weer één en al plezier om in het park de wandelen” en “Fantastisch park, je zou bijna wensen dat je ook een dier was dat daar is ondergebracht”

De genomineerden voor de verkiezing van het Leukste Uitje van Nederland zijn door de ANWB-leden beoordeeld op vijf aspecten namelijk: prijs/kwaliteitsverhouding, sfeer, personeel, aanbod en faciliteiten. De prijs-kwaliteitverhouding en de sfeer van een uitje zijn voor ANWB-leden overigens het meest belangrijk in de keuze voor een uitje.

De winnaar van ‘Het meest innovatie uitje van 2013’ is het muZIEum in Nijmegen. De prijs wordt toegekend door een vakjury aan de hand van de volgende criteria: bijzonder in de markt, nodigt uit tot samen, écht beleven, positieve bijdrage aan de samenleving en vernieuwend op een duurzame manier. Volgens de jury is dit ervaringsmuseum het meest innovatief van alle 49 inzendingen. Het publiek beleeft hier op een indrukwekkende en interactieve wijze wat blinden en slechtzienden dagelijks ervaren.

Landelijke winnaar
GaiaZOO in Kerkrade

Winnaars per provincie

De kinderen van de ANWB Explorers hebben als “Leukste Uitje” van 2013 voor De Efteling gekozen.Tweede werd het Dolfinarium en als derde ‘Leukste uitje’ kozen de kinderen het Science Center Nemo.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.