Grimm-broeders krijgen beeld in Efteling

In Duitsland hebben de Gebroeders Grimm al een beeld.

In Duitsland hebben de Gebroeders Grimm al een beeld.


Super-sprookjesmakers, de gebroeders Grimm, krijgen een standbeeld in de Efteling. Het beeld wordt donderdag 14 maart 2013 onthuld door Roodkapje samen met de Cultureel Attaché van de Bondsrepubliek Duitsland Michael Meyer. De eerbetoon maakt duidelijk dat Nederlands grootste pretpark nooit had kunnen bestaan zonder de fantasie van de twee Duitse schrijvers. Tegelijkertijd is er in het park een symposium over sprookjes, dat door iedere belangstellende (die zich vooraf aanmeldt) bijgewoond kan worden.

Vermaarde onderzoekers en kunstenaars delen op het symposium hun nieuwste inzichten over sprookjes en hun verzamelaars. Wat is het geheim achter de eeuwige jeugd van sprookjes? Wie waren de twee gebroeders eigenlijk? Maar ook: hoe komt het dat de nieuwste fantasy-sprookjesfilms zo populair zijn?

Aan het symposium werken onder andere mee: de illustratoren Thé Tjong-Khing en Peter Boersma & Hilda Groenesteyn, sprookjesvertelster Marita de Sterck, onderzoekers Vanessa Joosen, Moniek Hover en Theo Meder. Ook oud-hoogleraar Wolfgang Herrlitz van de Universiteit van Utrecht en vice-voorzitter van de Europäische Märchengesellschaft Harlinda Lox beloven leerzame inleidingen. Organisatie: Duitse Bibliotheek, Duits Verkeersbureau, Koninklijke Bibliotheek, Efteling, Meertens Instituut, Universiteiten van Tilburg en Utrecht, Uitgeverij Lemniscaat.

Het symposium is voor iedereen die geïnteresseerd is in sprookjes, jeugdliteratuur, vertelkunst en overdracht van cultureel erfgoed tussen de generaties. Aanmelden kan via www.200jaargrimm.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.