Geen files meer op Schiphol

Niet alleen op de weg hebben ze last van files, ook op luchthavens is het een probleem.

Niet alleen op de weg hebben ze last van files, ook op luchthavens is het een probleem.

Op de weg zijn files al vervelend maar goed dan zit je tenminste nog in je eigen auto. Als je met een vliegtuig gaat en je zit er dan eindelijk in na alle controles en het wachten dan wil je ook gewoon weg. Maar vaak sta je nog te wachten tot de landingsbaan vrij is. Er zijn verschillende vliegtuigen die op dezelfde tijd vertrekken en zo ontstaan er files op de startbaan. Van deze opstoppingen wil Schiphol af. Ze gaan deze files aanpakken met een nieuw planningssysteem.

In dit nieuwe systeem krijgt elk toestel een eigen starttijd. Nu zijn er verschillende vliegtuigen met dezelfde starttijd maar in het vervolg vertrekt vlucht 1 om 9.02 en vlucht 2 om 9.03. Als een toestel klaar is en iedereen zit erin dan kan er gelijk toestemming gegeven worden om te vertrekken. Het is de bedoeling dat ze straks precies weten hoe lang het duurt om van een gate tot een bepaalde startbaan te komen, zodat de piloten bij aankomst op de startbaan kunnen opstijgen.

Dit nieuwe computersysteem maakt verbindingen tussen netwerken van de luchthaven, vliegmaatschappijen, afhandelaars, kerosinebedrijven, luchtverkeersleiding en Eurocontrol. Het planningssysteem moet vanaf eind mei zorgen voor een filevrij Schiphol.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.