Gerecyclede bruggen krijgen nieuwe plek

DierenPark Emmen is druk bezig met de bouw van het nieuwe park en ze gebruiken daarvoor gerecyclede materialen.

DierenPark Emmen is druk bezig met de bouw van het nieuwe park en ze gebruiken daarvoor gerecyclede materialen.

DierenPark Emmen is bezig met de bouw van het nieuwe park, dat in 2015 open gaat. Om dit park te thematiseren zijn ze druk op zoek naar verschillende materialen. In de zoektocht naar secundiare materialen hebben ze twee bruggen gevonden. Eerder deden ze dienst als voetganger- en fietsbruggen bij de Floriade en in het duurzame bedrijvenpark 20|20 in Hoofddorp.  De twee bruggen van elk 30 meter lang zijn inmiddels op het terrein van Dierenpark Emmen op de Noordbargeres. De bruggen zijn bedoeld voor de thematisering van het nieuwe park.

De 30 meter lange bruggen krijgen voorlopig een plek op de Noordbargeres, zo dicht mogelijk bij hun definitieve plaats in het toekomstige park. De parkontwerpers zijn erg blij met de bruggen. Zonder grote aanpassingen kunnen ze als authentieke onderdelen in de omgeving worden geplaatst. Alles in het park levert een bijdrage aan de sfeer en thematisering van de parkonderdelen. Herbruikbare materialen en objecten lenen zich hier uitstekend voor.

Dierenpark Emmen en VolkerWessels bereiden de bouw van een geheel nieuw park op de Noordbargeres in Emmen voor. Binnen een maand worden de eerste bomen geplant om van zoveel mogelijk van het groeiseizoenen gebruik te maken. In mei beginnen de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden. In het park worden zoveel mogelijk secundaire, lokale en biobased bouwmaterialen ingezet.

Binnen het kader van het initiatief Duurzame Bouwmaterialen gaat bouwer VolkerWessels samen met het park verder op zoek naar duurzaam bouwmateriaal. Ga voor meer informatie naar de website

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.