Hongkong is goedkoop te doen

Een bezoek aan Hong Kong hoeft helemaal niet duur te zijn, zo kun je de stad goedkoop verkennen per tram.

Een bezoek aan Hong Kong hoeft helemaal niet duur te zijn, zo kun je de stad goedkoop verkennen per tram.

Voor iedereen die denkt dat een vakantie naar Hongkong duur moet zijn, dat is helemaal niet nodig. Het is goed mogelijk om de stad goedkoop te verkennen als je verder kijkt dan de luxe hotels en chique kantoorpanden. Je kunt in de stad betaalbaar overnachten, gratis naar het musea, er is gratis wifi, je vindt er goedkope eetadresjes, je kunt naar de Avenue of Stars, iedere avond voor nop een multimediale licht en lasershow bekijken of een gratis tai chi les volgen. De metropool biedt een groot aanbod aan gratis of zeer betaalbare attracties, excursies en dagtochten.

Zo kun je een overtocht maken met de traditionele veerboot Star Ferry die heen en weer vaart tussen Kowloon en Hongkong Island. Een enkeltje kost € 0,25 (in het weekend € 0,32) en biedt een uitzicht op de skyline van de stad. Een andere goedkope toer door Hong Kong Island is om op een van de dubbeldekker trams te stappen die rijden tussen Kennedy Town en Chai Wan. De rit kost € 0,22 en voert je door de Chinese wijken en winkelstraten.

Met honderden luxe hotels in Hongkong is overnachten in weelde makkelijk. Als je als toerist niet teveel wil uitgeven aan een slaapadres kun je kiezen voor bijvoorbeeld een van de acht youth hostels in de stad en op de eilanden. Medio 2013 opent het nieuwe Mei Ho House Youth Hostel nabij Sham Shui Po metrostation op Kowloon. Gemiddelde prijzen van de hostels variëren van zo’n 20 tot 50 euro per nacht. Zie www.yha.org.hk en http://www.meihohouse.hk/eng/index.php. Ook de keten van Bridal Tea House hotels, Y-Loft in Wan Chai en de Yes Inn Hostels zijn goed te doen als je op de uitgaven let.

Er zijn 9.500 ‘PCCW’ Wi-Fi hot spots verspreid over Hongkong te vinden in de meeste metrostations, bij Starbucks en Pacific Coffee koffieketens en 7-Eleven en Circle-K winkels.

Daarnaast zijn er musea waar de toegang altijd gratis is, zoals het Flagstaff House of Museum Tea Ware, het Hong Kong Film Archive en het Law UK Folk museum. Musea die op woensdagen gratis bezocht kunnen worden zijn het Hong Kong Museum of Art, het Hong Kong Museum of History, het Hong Kong Museum of Coastal Defence en het Dr Sun Yat-sen Museum. Koop een museumweekkaart voor 30 HK$ (3 euro) en je kunt de volgende musea gratis bezoeken: het Hong Kong Museum of Art, Hong Kong Museum of History, Hong Kong Heritage Museum, Hong Kong Science Museum, Hong Kong Space Museum, Hong Kong Museum of Coastal Defence en het Dr Sun Yat-sen Museum.

Goedkoop eten is ook goed te doen in Hong Kong. Met meer dan 10.000 restaurants is het vinden van een lunch of dinerlocatie een fluitje van een cent. Voor een paar euro kun je bij ‘noodle’ shops al een grote kom noedels bestellen en hetzelfde ben je kwijt voor een maal in de vele ‘dai pai dongs’ – eetstalletjes aan de straatkant. Ook zijn er veel betaalbare dim sum restaurants, food courts in warenhuizen bieden al 3-gangen menu’s voor 10 euro.

Als je al dat eten er weer af wil lopen kun je de metropool te voet verkennen. Om toeristen hier mee te helpen heeft het verkeersbureau de ‘Hong Kong Walks’ brochure uitgebracht met acht thematische wandelingen door verschillende wijken van Hongkong. Of smeer je eigen boterhammen, neem een fles water mee en ontdek een verrassende zijde van Hongkong met een van de tientallen wandeltochten door groene natuur: 70% van het landoppervlakte van Hongkong is groen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.