In Noordwijk begint de lente

Lente2013
Weer sneeuw? Maar dat willen we niet! We hebben net aan het voorjaar gesnoven en zijn er helemaal klaar voor. Laat doorbreken die bloemknoppen, warm ons met de zon, maak ons vrolijker! Noordwijk weet welke taak wacht en doet zijn best om voortrekker te zijn voor het juiste lentegevoel in 2013. In die Noord-Hollandse plaats zijn vanaf deze maand allerlei activiteiten die voor lentekriebels zorgen.

In en rond Noordwijk zijn er de volgende bloemenevenementen dit voorjaar:
21 maart – opening Keukenhof
19 t/m 21 april – De Mooiste File van Nederland
19 april – Verlicht Bloemencorso (start 21.15 uur)
20 april – Start lange stoet Bloemencorso in Noordwijk (10.00 uur)
4 mei – start Tulpenrallye & sprint op de boulevard
8 en 9 juni – Markt onder de Linden
10 en 11 augustus – Flower Parade

21 maart t/m 20 mei – Keukenhof
Keukenhof en Noordwijk zijn een vanzelfsprekende combinatie. Zodra Keukenhof haar deuren opent begint in Noordwijk het seizoen & de lente. Dit jaar is Keukenhof open van 21 maart t/m 20 mei. Duizenden Japanners, Chinezen en Amerikanen vliegen jaarlijks de wereld rond om een glimp op te vangen van de magie van Keukenhof. De kleurrijkste bloementuin ter wereld ligt op fietsafstand van Noordwijk. Vanuit Noordwijk is er een prachtige fietsroute die je naar Keukenhof brengt, kronkelend tussen uitgestrekte bollenvelden. Op de terugweg pak je natuurlijk het fietspad door de duinen. Ook zijn er speciale Noordwijk-Keukenhof buslijnen: kijk hiervoor op www.noordwijk.nl en www.keukenhof.nl.

19-20-21 april: bloemencorso-weekend & de mooiste file
Het beroemde Bloemencorso van de Bollenstreek is een van de grootste evenementen van Nederland. Met een historie van 66 jaar rijdt de stoet elk jaar weer van Noordwijk naar Haarlem. Op vrijdagavond 19 april rijdt het ‘Verlicht Bloemencorso’ door Noordwijk. De met bloemen versierde praalwagens zijn prachtig aangelicht en rijden vanaf 21.15 uur een route door een sfeervol levendig Noordwijk. Op zaterdagochtend 21 april vertrekken de praalwagens om 10.00 uur vanaf de Noordwijkse boulevard, om de stoet van 40 km richting Haarlem te aanvaarden. Langs de weg staan duizenden bezoekers en vinden veel gezellige activiteiten plaats. In het corso weekend staat op zaterdag en zondag ‘De Mooist File van Nederland’ opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Een file van uitbundig versierde oldtimers, luxe auto’s en bloemenpraalwagens die een dag eerder deel uitmaakten van het Bloemencorso. Slenter op je gemak langs de toys for boys en geniet ook eens van stilstaande file. www.bloemencorso-bollenstreek.nl

4 mei 2013 – 60e Tulpenrallye
De Tulpenrallye is een historische klassieke autorally. De rally start op zaterdag 4 mei (vanaf 11.30 uur) in Noordwijk bij Grand Hotel Huis ter Duin, met een eerste route door de Bollenstreek. In de middag wordt de Noordwijkse boulevard geheel afgesloten voor een eindsprint, zodat het publiek optimaal van het spektakel kan genieten. Op zondag 5 mei vertrekken de equipes vanuit Noordwijk voor een uitdagende route richting Monte Carlo. De deelnemende auto’s zijn allen gebouwd voor 1972 en maken een tocht van bijna 2400 kilometer. De meest indrukwekkende auto’s zijn zonder twijfel de 20 auto’s in de vintage klasse, allen met auto’s die zijn gebouwd voor 1950 (6 Bentleys). www.tulpenrallye.nl

8 en 9 juni – Markt onder de Linden
Dames met hoedjes slenteren langs kraampjes vol met bloemen, groen- en tuinideeën en op de achtergrond spelen live jazzbandjes. De Markt onder de Linden in het historische centrum van Noordwijk-Binnen, trakteert bezoekers op een marktsfeer die liefhebbers eigenlijk alleen nog maar in Zuid-Europa vinden. In het weekeinde van 9 en 10 juni heeft de Tuinmarkt een divers aanbod van gevarieerde tuin- en natuurproducten. Ook is het weer mogelijk Noordwijkse tuinen te bezichtigen, die door enthousiaste tuinbezitters worden opengesteld. www.deoudedorpskern.nl

Elke zaterdag – Bollenvelden vanaf grote hoogte
De toren van de Oude Jeroenskerk stamt uit 1200 en is verreweg het oudste bouwwerk in Noordwijk. De toren is beklimbaar op de zaterdagmiddagen van begin april t/m eind oktober, tussen 12:00 en 16:00 uur. U heeft in april en mei een prachtig uitzicht over de bollenvelden in de wijde omgeving. De boekingen gaan via het Visitor Center Noordwijk. Telefoon: 071 – 361 93 21 – info@noordwijk.info. Bijdrage voor beklimming en rondleiding: € 3,50.

Elke zondag – shoppen pal aan zee
In Noordwijk zijn de winkels zeven dagen per week geopend. Dus elke zondag is het koopzondag in de badplaats. Meer info: www.noordwijk.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.