Istrië lokt toerist met godin

De godin aan het werk...

De godin aan het werk…


Istrië gooit wat magische kracht in de strijd om toeristen naar het hartvormige schiereiland in het noordwesten van Kroatië te lokken.De godin Sentona, beschermheilige van reizigers, wordt het symbool van een nieuw toerismeproject van de regio Labin & Rabac in Istrië. Hiermee wil de regio zich presenteren als een bestemming voor ontspanning en balans tussen lichaam en geest.

De van oorsprong Liburnische godin Sentona staat symbool voor bescherming, schoonheid en overvloed en zij biedt versnaperingen en ontspanning aan alle bezoekers. Sentona wordt ingezet in het kader van een nieuw toerisme project om deze regio beter op de kaart te zetten. In Istrië is het namelijk de westkust waar de meeste toeristen heen gaan, dankzij bekende trekpleisters als Rovinj en Poreč en de aanwezigheid van een ruim en gevarieerd accommodatieaanbod. Aan de oostkust treft de bezoeker een ingetogener toeristisch aanbod, met de sfeervolle plaatsen Labin en Rabac en een prachtige kustlijn met spectaculair uitzicht op de eilanden van de Kvarner baai.

Sentona biedt de bezoekers ‘goddelijke’ menu’s met tradtionele streekgerechten en lokale producten. In Mediteran Residence Hotel in Rabac zorgt de Sentona Bio Well Center voor ontspanning met diverse speciale Sentona behandelingen met lokale oliën en kruiden zoals lavendel en rozemarijn ‘waarna iedereen zich weer als een God voelt’. Ontspanning door inspanning is het devies bij enkele nieuwe fiets- en wandelroutes waarbij de gasten onderweg kennismaken met diverse mythische verhalen en legendes van de streek. Algemene informatie over Istrië is te vinden op www.ontdekistrië.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.