Jaarlijks knalfeest op Malta

Op 30 april is er in meer landen feest want op Malta is dan het jaarlijkse Malta International Fireworks Festival.

Op 30 april is er in meer landen feest want op Malta is dan het jaarlijkse Malta International Fireworks Festival.

Niet alleen in Nederland is er wat te vieren op 30 april. Op Malta hebben ze namelijk 26, 28 en 30 april het Malta International Fireworks Festival. Dit festival heeft Marsaxlokk, Mellieha en Valletta als decor. Op dit grote evenement komen elk jaar veel toeristen en vuurwerkliefhebbers af. Na zonsondergang op 26, 28 en 30 april barst het feest los.

Een 15-minuten durende vuurwerkshow van internationale experts markeert het begin van de nacht en verlicht Malta. Daarna schieten ook lokale vuurwerkbedrijven hun kunstwerken de lucht in. Op straat is van alles te doen gedurende het festival. Er zijn bijvoorbeeld meerdere muziekshows en op de terrassen kun je genieten van het Maltese eten en drinken.

Malta heeft een eeuwenlange traditie als het aankomt op vuurwerk. Al in de 16e eeuw vierde ze met (een voorloper van) vuurwerk de verkiezing van nieuwe Grootmeesters, Pauzen en geboortes van prinsen. Vandaag de dag zijn er meer dan 35 vuurwerkfabrieken en dubbel zo veel dorpen waar vuurwerkshows een belangrijk onderdeel uit maken van de jaarlijkse feesten

Een tip van de kenners: de beste plek om de show in Valletta op 30 april te bekijken is bij de scheepswerven bij de Lower Barrakka Gardens. Bekijk de spot in 360º beeld om vast in de stemming te komen. Voor meer informatie ga je naar de website.
.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.