Keukenhof voor – brrrr! – lentegevoel

De officiële opening van de Keukenhof 2013.

De officiële opening van de Keukenhof 2013.


Zelfs voor de tulpen is het te koud om de kopjes boven de grond te steken. In tegenstelling tot anders blijken er nog maar weinig bloemen te zien op de Keukenhof, vandaar dat bij de opening van het jaarlijkse evenement ditmaal 100.000 tulpen vanuit de kassen aangerukt werden. Minister Henk Kamp van Economische Zaken opende in Lisse de 64e editie van Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof officieel in gezelschap van Naomi van As, speelster uit de gouden Olympische Hockeyploeg van Londen 2012. Verder waren bij dat feestelijke moment aanwezig: Mrs Elizabeth Banks, president of the Royal Horticultural Society, Jim Gardiner en Nederlands bekendste tuinman Rob Verlinden. Keukenhof is tot en met 20 mei 2013 open voor publiek.

Het Keukenhof thema voor 2013 is United Kingdom – Land of Great Gardens. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan het Verenigd Koninkrijk, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor het toerisme. Daarnaast biedt het land een enorme variëteit aan tuinen en landschappen. Keukenhof is van oorsprong ook een Engelse landschapstuin. In 2012 passeerden ongeveer 70.000 Britten de poort van Keukenhof.

De openingsrede werd gehouden door Minister Henk Kamp van Economische Zaken. Hij benadrukte het belang van de toeristische sector. Minister Kamp heeft samen met Naomi van As, onder leiding van Rob Verlinden, de laatste bloemen geplant op Keukenhof.

Publiektrekker Nummer Eén zal volgens de organisatie het bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge worden. Daarvoor heeft Mr Arkwright, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen. In het voorjaar zal het tot bloei komen.

Beelden van de opening:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.