Kleinste reiscamera maakt lange neus

Vanaf mei - net voor het vakantieseizoen! - te koop in Nederland.

Vanaf mei – net voor het vakantieseizoen! – te koop in Nederland.


Sony beweert met de Cyber-shot WX300 “’s werelds kleinste en lichtste reiscamera met 20x optische zoom” geproduceerd te hebben. Om dat te realiseren kan de weggeborgen lens tot fors formaat uitgeschoven worden. De WX300 heeft een lichtsterke G Lens van Sony die groothoek landschappen, portretten en close-ups vastlegt. “Als u de camera met gestrekte arm vasthoudt, er mee loopt of inzoomt, dan zorgt Optical SteadyShot ervoor dat u duidelijke, scherpe foto’s krijgt zonder bewegingsonscherpte vanwege het trillen van de hand. De stabilisatie is nu bijna twee keer effectiever bij hoge zoominstellingen dan de vorige generatie Cyber-shot met 20x zoom. Deze zeer effectieve Active Mode is bekend van de Sony HandyCam en zorgt ervoor dat video’s ‘uit de hand’ er ook strak en stabiel uitzien”, zo belooft de producent.

Ook de autofocus is verbeterd, want die is nu bij volledige zoom zo’n 3,6 keer sneller dan zijn voorganger. Dankzij de ingebouwde Wifi kan de camera met een smartphone als handige draadloze afstandsbediening samenwerken. Deze is ideaal voor zelfportretten en groepsfoto’s. Met de gratis PlayMemories Mobile app van Sony zijn foto’s en video’s rechtstreeks naar een smartphone of Tablet te sturen om deze gemakkelijk te bekijken en delen (tijdens het fotograferen met de PlayMemories Mobile app wordt de foto zowel op de Cyber-shot camera als op de smartphone opgeslagen). Ondanks zijn kleine formaat heeft de Cyber-shot WX300 voldoende opnameduur voor 500 foto’s met een enkele batterij.

De nieuwe Cyber-shot WX300 is leverbaar vanaf medio mei 2013 en heeft een winkeladviesprijs van 330 euro. Het toestel wordt uitgevoerd in de kleuren zwart, wit, blauw en rood.

Voor 20 x optische zoom moet er wel een kanon tevoorschijn komen.

Voor 20 x optische zoom moet er wel een kanon tevoorschijn komen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.