Legaal wildkamperen in Nederland

Tijdens het Uit-jeTent Kampeerweekend kun je kamperen op unieke plekken in de Noordoostpolder.

Tijdens het Uit-jeTent Kampeerweekend kun je kamperen op unieke plekken in de Noordoostpolder.

Normaal gesproken mag je niet overal je tent opzetten in Nederland. Tijdens het Uit-jeTent Kampeerweekend krijg je de mogelijkheid om verschillende bijzondere plaatsen te kamperen. Je kan dan goedkoop legaal wildkamperen in de Noordoostpolder met tent, camper of caravan. Tijdens Uit-jeTent kampeer je voor  5 of 10 euro per plek per nacht (inclusief toeristenbelasting en voorzieningen) in de Noordoostpolder.

Overnachten kan op de bestaande campings, maar speciaal voor dit evenement zijn er ook unieke, eenmalige kampeerterreinen voor tenten, campers en caravans. Kampeerders kunnen daardoor een nachtje doorbrengen midden in het bos, in een wijngaard, onder de fruitbomen, op de boerderij of in de achtertuin van Werelderfgoed Schokland. Zo word je bijvoorbeeld wakker op een strand of tussen de fruitbomen. Daarna ga je bourgondisch ontbijten in het bos en struinen tussen de lavendel, de orchideeën of bij Netl. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan een bierbrouwer, een veebedrijf of een wijngaard. En ’s avonds is er de mogelijkheid om te  relaxen bij een theatervoorstelling of livemuziek.

Dit jaar is er de kampeer-strippenkaart voor kampeerders die elke nacht op een ander plekje in de Noordoostpolder willen staan. Maar ook voor niet-kampeerders is er wat te beleven in de Noordoostpolder tijdens het kampeerweekeind. Zo zijn er overal optredens, kunnen bezoekers een golfclinic volgen, weilandsurfen, verschillende musea bezoeken of bijvoorbeeld een workshop djembé volgen.

Er zijn ook theatrale fiets- en wandelarrangementen samengesteld rond Oud-Kraggenburg. Daar is bijvoorbeeld de Emmeloordse schrijfster Eva Vriend te vinden met twee boeklezingen over haar boek Het Nieuwe Land. En Prins te Paard Theater verzorgt op meerdere plekken vertelvoorstellingen. De afsluiter is zoals altijd het Proef de Polder Plein waar streekproducten kunnen worden geprobeerd.

Voor meer informatie en het boeken van een kampeerplaats ga je naar de website.

Uit-jeTent Weekend Noordoostpolder:

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.