Malta klaar voor fietstoerist

Fietsen langs de kust van Malta.

Fietsen langs de kust van Malta.


Met hulp van de Europese Unie wordt fietstoerisme gestimuleerd op Malta en Gozo. Nieuwe routes moeten het eiland nog aantrekkelijker maken voor toeristen. Dat Malta inzet op buitenactiviteiten is logisch: de eilanden hebben bijna het hele jaar zon. Naast fietsen leent Malta zich goed voor duiken, snorkelen, wandelen en kajakken.

De compacte eilanden van Malta, Gozo en Comino bieden routes langs de kustlijn. In korte tijd ontdek je als gast eenvoudig alle eilanden op een bijzondere en actieve manier. De fietsroutes leidden langs kunsthistorische highlights, lieflijke dorpjes, ruige kust en bruisende centra. De SIBIT heeft speciale ‘bikehotels’ geselecteerd die op fietsers zijn ingericht en speciale voorzieningen bieden.

Moe na een dag fietsen? Een verfrissende duik in de zee geeft de broodnodige ontspanning. De heldere wateren rondom de eilanden lenen zich goed voor duik- en snorkeltochten. Met bijna 30 verschillende duikspots, van riffen tot grotten en wrakduiken is er genoeg te beleven. DiveMalta.com heeft filmpjes van heel veel duikspots waar de liefhebber zich in kan verdiepen. Voor snorkelaars heeft Malta Inside Out de beste spots opgesomd.

Een leuke manier om het kleine Comino en haar beroemde Blue Lagoon te ontdekken is per kajak. Er zijn kajak dagtochten van Gozo naar Comino, waarbij je al kajakkend verschillende grotten en inhammen bezoekt. Tijdens een picknicklunch op Comino is er ook tijd om rond te lopen en te zwemmen en snorkelen in de Blue Lagoon. Een rustiger tempo biedt een zeiltocht, waarbij het Maltese leven aan je voorbij trekt. De zogenaamde ‘360 graden tour’ vaart in een dag rondom Malta. Air Malta vliegt in het zomerseizoen 5 keer per week en in het winterseizoen 4 keer per week van Amsterdam naar Malta.

Meer informatie over Malta: www.visitmalta.com en www.malta.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.