Marvel krijgt plekje in Disneyland

Dineyland Hong Kong krijg een unieke toevoeging. Het park maakt plaats voor de Marvel superhelden.

Dineyland Hong Kong krijg een unieke toevoeging. Het park maakt plaats voor de Marvel superhelden.

Het Disneyland park in Hong Kong mag dan de kleinste in de wereld zijn, ze hebben straks wel iets unieks. Na het grote succes van de Marvelfilms in China, waaronder Iron man, The Avangers en The Hulk, krijgen de helden een eigen deel in Disneyland. Hiermee zijn ze de eerste en tot nu toe de enige met een Marvel-thema deel. Het nieuwe gedeelte van het park moet in 2017 klaar zijn. De komende maanden wordt besloten welk superheld de hoofdpersoon gaat worden.

Het nieuwe plan van Disneyland Hong Kong is niet echt een verassing want Disney kondigde eerder al aan dat ze meer Marvel superhelden in hun parken wilden laten zien. Disney heeft Marvel Comics namelijk in 2009 gekocht en heeft daarmee de rechten over de karakters. Het park in Hong Kong trekt veel mensen uit het binnenland van China aan, het leek Disney daarom een goede stap om hier te beginnen met een Marvel deel gezien het succes van de strips en films in het land.

Daarnaast is er nog geen einde aan het succes en dus de populariteit van de superhelden. Nadat The Avengers en The Amazing Spider-Man op nummer 4 en nummer 10 van de meest verdienende films van 2012 staan wordt er nu uitgekeken naar Iron Man 3. Deze film komt in 2013 uit en mede doordat er 2 Chinese acteurs in spelen wordt verwacht dat de film weer veel Chinezen naar de bioscoop gaat trekken.

Voor meer informatie kijk je op de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.