Minder toeristen verwacht tijdens Pasen

Door de koude weersvoorspellingen en andere omstandigheden komen er minder toeristen naar Nederland.

Door de koude weersvoorspellingen en andere omstandigheden komen er minder toeristen naar Nederland met Pasen.

De kou helpt niet echt met de start van het toeristisch seizoen. Dit jaar zullen er namelijk minder buitenlandse toeristen voor Pasen naar Nederland komen, dat voorspelt het NBTC Holland Marketing. Ze denken dat er dit jaar zo’n 750.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit zijn er zo’n 100.000 minder dan vorig jaar. Daarnaast gaan er ook minder Nederlanders op vakantie met Pasen.
De kou is een duidelijke reden hiervoor maar ook de de economische crisis en het vroege tijdstip van Pasen helpen niet echt mee. Dit jaar valt Pasen op 31 maart en 1 april. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen.

Van de 750.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting ongeveer 65% uit Duitsland, 25% uit België en ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn met name de Bollenstreek, de kust en de grote steden.

Voor dit jaar wordt verwacht dat er ruim 400.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pasen. Dat zijn er zo’n 50.000 minder vergeleken met vorig jaar. Zo’n 225.000 Nederlanders brengen de paasvakantie door in eigen land, terwijl ruim 175.000 Nederlanders naar het buitenland gaan voor het lange paasweekend.

One Response

  1. anne

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.