Minister Kamp opent Keukenhof

Het thema van de Keukenhof 2013 is United Kingdom - Land of Great Gardens. Zo is er een bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge te zien.

Het thema van de Keukenhof 2013 is United Kingdom – Land of Great Gardens. Zo is er een bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge te zien.

Het weer is het er nog niet echt mee eens maar 20 maart begint de lente. Bij de lente horen bloemen en daarvoor kun je in Nederland het beste naar de Keukenhof. Op 20 maart opent minister Kamp van Economische Zaken de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Vanaf 21 maart is de tentoonstelling voor iedereen open. Het thema voor 2013 is United Kingdom – Land of Great Gardens. De Keukenhof besteedt aandacht aan het Verenigd Koninkrijk, het land heeft een grote variëteit aan tuinen en landschappen. Keukenhof is van oorsprong ook een Engelse landschapstuin. Daarnaast passeerden in 2012 ongeveer 70.000 Britten de poort van Keukenhof.

Je ziet het thema terug in de evenementen en tentoonstellingen, onder andere in de paviljoens. Het Juliana Paviljoen biedt, in samenwerking met de Britse Royal Horticultural Society (RHS), de tentoonstelling “My Great Garden” over Engelse tuinen en met handige tips voor de eigen tuin. Daarnaast is er een bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge. Zijne Excellentie Mr Arkwright, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, heeft de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen. In het voorjaar zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.

Keukenhof opent op donderdag 21 maart 2013 voor de 64ste keer haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zijn er  weer veel bezoekers uit alle delen van de wereld naar de Keukenhof gekomen. Van donderdag 21 maart t/m maandag Tweede Pinksterdag 20 mei 2013 is het park open voor publiek.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.