Mr. GPS wijst de weg in de wildernis

MrGPS
GPS-signaal is een van de mooie dingen die de mensheid in de afgelopen vijftien jaar is overkomen. Het maakt het makkelijker dat we onze weg vinden, ook in de wildernis als we avontuurlijk op reis gaan. Niet iedereen kan echter makkelijk overweg met die hand-GPS-dingen. Daarvoor heeft MrGPS nu een vier uur durende cursus op DVD-ROM gelanceerd onder de titel ‘Op pad met de Garmin GPS’.

De cursus werd ontwikkeld in samenwerking met de ANWB en richt zich op het toenemend recreatief gps-gebruik bij met name 50-plussers. Een doelgroep die vaak niet is opgegroeid met de computer en daardoor wat extra hulp kan gebruiken. Om vervolgens te genieten van de inmiddels meer dan 2,5 miljoen wandel – en fietsroutes die gratis van internet te downloaden zijn. Ofschoon de cursus ook de werking van de verschillende Garmin outdoor-toestellen bespreekt, speelt het grootste deel zich achter het computerscherm af. Om die reden is sprake van een DVDROM, bedoeld om af te spelen op de computer. De gebruiker kan daardoor op elk moment de video op pauze zetten om de getoonde handelingen zelf na te doen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het downloaden van routes van internet. En hoe je die routes vervolgens zelf kunt aanpassen en in het toestel kunt laden. Maar ook over hoe je achteraf via Google Earth een helikoptervlucht kunt maken over de route die je zojuist gefietst of gewandeld hebt.

Kaartmateriaal
Ook de verschillende soorten kaartmateriaal en het, op basis daarvan, zélf plannen van een route komt aan de orde. Voor wie gewoon z’n neus achterna wil lopen, wordt uitgelegd hoe je de positie van hotel of parkeerplaats kunt markeren, zodat je die in ieder geval terug kunt vinden. De cursus werd ontwikkeld door Hans Vaessen. Vaessen is al meer dan tien jaar professioneel actief in de wereld van recreatieve gps. Hij was onder meer initiatiefnemer van gpsforum.nl, de OnRoute gps Fietskaart en Wandelkaart alsmede het Nederlandstalig Garmin TV YouTube-kanaal, met instructievideo’s die in twee jaar tijd ruim een half miljoen maal bekeken werden. Voor meer informatie en links naar de vele routesites en -planners: www.mrgps.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.