NH Hoteles doet vanavond licht uit

De NH Hotels vestiging in Berlijn.

De NH Hotels vestiging in Berlijn.


NH Hoteles maakt het donker. Bij 299 vestigingen van de hotelketen gaat vanavond tussen 20:30-21:30 de gevelverlichting uit. Door deze handeling bespaart het bedrijf volgens een eigen schatting 1.309.752 watt en wordt en de emissie van 12 ton koolstof bespaard. De actie vindt plaats in het kader van Earth Hour, een wereldwijde actie van het Wereldnatuurfonds (WNF) en is bedoeld als signaal tegen klimaatverandering.

Een van de opmerkelijke initiatieven is gepland in het Hesperia Lanzarote hotel (Spanje), dat een scala aan activiteiten organiseert om kinderen bewust te maken van de noodzaak om onze planeet te beschermen. NH Brasserie Schiller (Amsterdam), organiseert een live piano concert tijdens het diner bij kaarslicht om de 60 minuten van Earth Hour te verlevendigen.

Earth Hour wordt beschouwd als de grootste oproep tot actie over de hele wereld in de strijd tegen klimaatverandering, omdat het erin is geslaagd om overheden, bedrijven en burgers over te halen om hun lichten voor een uur uit te schakelen en hun inzet voor het milieu te symboliseren. Net als in voorgaande jaren, zullen karakteristieke gebouwen over de hele wereld, waaronder de Eiffeltoren, het Sydney Opera House en Times Square, lid worden van de black-out.

NH Hoteles exploiteert bijna 400 hotels met nagenoeg 60.000 kamers in 26 landen in Europa, Amerika en Afrika. NH Hoteles heeft momenteel 20 nieuwe hotels in aanbouw, die het portfolio zullen uitbreiden met bijna 2.500 nieuwe kamers.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.