Nieuwe Philips museum binnenkort open

Het nieuwe Philips museum, op de plek van het fabriekje, is vanaf 6 april open voor publiek. Foto: Philips

Het nieuwe Philips museum, op de plek van het fabriekje, is vanaf 6 april open voor publiek. Foto: Philips

De opening van het nieuwe Philips museum in Eindhoven komt steeds dichterbij, op 5 april komt de koningin de deuren openen.  Het nieuwe museum staat op de plek waar eerst het Philips fabriekje stond, hier begon Gerard Philips in 1891 met de productie van gloeilampen. in het Philips museum kom je te weten hoe  het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en wereldconcern heeft ontwikkeld. In de tentoonstelling is alles te zien vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

In het gebouw kun je de historie van het Fabriekje meemaken. Verschillende werkzaamheden zoals branden, verbouwingen en aanpassingen hebben hun sporen achtergelaten. In het oude deel komt de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Philips. Hier kom je meer te weten over de mensen, de producten, de reclame en de groei van de NV. De opstelling over de productie van gloeilampen blijft hetzelfde en is nog steeds te vinden op dezelfde plek. In de andere laagbouwhallen komt ruimte voor wisselende tentoonstellingen.

De route die je door het museum volgt is een afwisseling tussen het oude fabriekje en door de nieuwe glazen schijf, door het glas van deze entree kijk je op de stad uit. De stad Eindhoven is op deze manier betrokken bij het museum om de band tussen Philips en de lichtstad Eindhoven te laten zien.

Vanaf 6 april kun je het nieuwe museum bezoeken. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.