Nieuwe wijnroute door West Amerika

In het westen van Amerika hebben verschillende staten samengewerkt aan een nieuwe wijnroute.

In het westen van Amerika hebben verschillende staten samengewerkt aan een nieuwe wijnroute.

Amerikaanse wijn wordt steeds bekender, ook in Nederland. Wij zijn al bekend met de wijnroutes in Duitsland en Frankrijk maar nu kun je ook naar Amerika om een wijnroute te volgen. Als je een wijnliefhebber bent dan heb je nu een nieuwe reden om naar het westen van Amerika te reizen: The Western Wine Trail. Een twaalfdaagse wijnroute van San Francisco naar Noord Californië door de wijnstreken van Oregon met als eindpunt Seattle. Verschillende Staten hebben de handen ineen geslagen om deze route mogelijk te maken.

Op het Oregon gedeelte van de route zijn verschillende dingen te doen. Zo kun je raften op de Rogue River die door de Hellgate Canyon gaat. Daarnaast kun je wandelen door Willamette Valley met een natuurgids om meer inzicht te krijgen in Oregon’s duurzame landbouw en de kunst van ‘viticulture’. Hierna kun je de verschillende lokale wijnen en lekkernijen proeven bij verschillende restaurants en cafés in Portland.

“De samenwerking tussen de verschillende staten is ongekend en vertegenwoordigt naar onze mening de manier waarop wereldwijde bezoekers willen reizen door de Verenigde Staten”, aldus Teresa O’Neill, Vice President Global Sales bij Travel Oregon. “Bezoekers houden bij het plannen van hun vakantie geen rekening met staatsgrenzen, ze kiezen voor een regio van de wereld op basis van de ervaringen en verrijking die de plaatsen hen kunnen bieden. Deze nieuwe Western Wine Trail route biedt het beste van het westen van Amerika voor wijnliefhebbers”.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.