Nu al Pasen in Spanje

Tijdens Semana Santa worden grote relikwieën meegedragen door Sevilla.

Tijdens Semana Santa worden grote relikwieën meegedragen door Sevilla.

Pasen duurt in Nederland al twee dagen maar in Spanje pakken ze het nog even wat groter aan. Daar vieren ze in Sevilla namelijk een week lang pasen. Dit religeuze feest heet ‘Semana Santa’ en wordt deze hele week gehouden. Tijdens deze kleurrijke week staat de stad in Andalusië volledig in het teken van het Paasfeest. Er dan namelijk meer dan 60 processies te zien. Tijdens de vele processies worden enorme relikwieën meegedragen die de lijdensweg van Jezus Christus symboliseren. Iedere tocht begint bij de parochie en voert naar de kathedraal van Sevilla. Vaak zijn er duizenden deelnemers gekleed in bijzondere kostuums, die verschillende rollen verbeelden uit het Paasverhaal.

De katholike broederschappen, ofwel Hermanidades, dragen tijdens de processie verschillende Paso’s, dit zijn Paastaferelen, mee op grote tafels. Op elke tafel staat een Mariabeeld of een andere afbeelding uit het paasverhaal. Deze figuren zijn vaak uit hout gesneden, kleurrijk geschilderd en aangekleed met gewaden. De tafels, die boven het publiek uitsteken op plateaus op poten, worden door de leden van een Hermanidad gedragen langs het aanwezige publiek langs de route.

‘Het is elk jaar weer een gekkenhuis, vanuit de hele wereld komen bezoekers om dit spektakel te aanschouwen. De hotels zijn vaak maanden van te voren volgeboekt.’ zegt Directeur Ruud de Meer van AmbianceTravel.nl. Zij hebben een beperkt aantal hotelkamers in de stad beschikbaar voor deze bijzondere week.

Het voorjaar is een goede periode om Andalusië te bezoeken. Zeker voor wie de steden in het binnenland wil bezoeken, biedt het voorjaar aangename weersomstandigheden. Het is (nog) niet te warm, maar wel aangenaam en de grote drukte moet nog komen. AmbianceTravel heeft verschillende rondreizen door Andalusië die altijd aangepast kunnen worden aan de persoonlijke wensen van de reiziger.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.