Paas top 10 voor 2013

Hier vind je 10 tips van Elke Dag Vakantie om er een leuke Pasen van te maken.

Hier vind je 10 tips van Elke Dag Vakantie om er een leuke Pasen van te maken.

Pasen komt steeds dichterbij en die vrije dagen nodigen uit om wat te gaan doen. De weersvoorspellingen zijn niet erg hoopgevend maar als je dan toch vrij hebt kun je net zo goed iets leuks gaan doen. Om je een beetje inspiratie te geven voor een dagje weg hebben wij een top 10 samengesteld van uitstapjes tijdens Pasen.

1. De Keukenhof
Het voorjaar laat nog op zich wachten maar bij de Keukenhof kun je toch het lente gevoel krijgen. Ook dit jaar zijn er weer  7 miljoen bloemen te bewonderen. Daarnaast kun je genieten van de prachtige kunstobjecten en de verrassende inspiratietuinen, dit alles in Engelse sferen. Het thema van dit jaar is ‘Verenigd Koninkrijk – Land van prachtige tuinen’. Ga voor meer informatie naar de website.

2. Paaspop Schijndel
Paaspop is elk jaar de opening van het festivalseizoen. Paaspop Schijndel valt in 2013 op 29, 30 en 31 maart. Het festival heeft verschillende acts uit binnen- en buitenland. Het feest gaat 3 dagen en nachten, door voor de eerste festivalervaring. Dit jaar kun je onder andere Di-rect, Kraantje Pappie en Skunk Anansie live zien. Ga voor meer informatie naar de website.

3. Paasfair Zuidlaren
De Paasfair is een grote braderie met ruim 15.000 m2 aan kraampjes en curiosa fair. De Paasfair Zuidlaren staat bekend om de gezelligheid en familieplezier voor jong en oud. Het is een goede plek voor shopfans, zo zijn er veel kraampjes met leuke hebbedingetjes. Daarnaast heeft de fair met ruim 5000 M2 het grootste springkussenfestival van Nederland. De fair is op Tweede Paasdag (1 april) open van 10 -17, ga voor meer informatie naar de website.

4. Kruidvat Gillette Paasraces
Op maandag 1 april vinden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces plaats. Traditioneel beleven de diverse nationale series uit het Dutch Power Pack hun openingsrace tijdens de Paasraces. Tijdens de Paasraces zijn er vijf raceklassen te zien in Zandvoort. Naast de wedstrijden heeft het programma op 1 april ook een aantal demonstraties en een spectaculaire stuntshow. Voor meer informatie ga je naar de website.

5. Mega Vlooienmarkt Ahoy
Op eerste en tweede Paasdag vind je Rotterdams Grootste Vlooienmarkt in Ahoy. Deze markt is een aanrader voor verzamelaars en koopjes jagers. Je kan er deze dagen leuk snuffelen en je slag met gebruikte materialen. De markt heeft veel verschillende dingen zoals tweedehands huisraad en andere leuke snuisterijen en verzamelproducten. Voor meer informatie ga je naar de website.

6. 1 april Viering Brielle
Op 1 april 1572 werd Den Briel bevrijd van de Spanjaarden door de Watergeuzen. Hiermee was Den Briel de eerste vrije stad der Nederlanden. Elk jaar wordt dit historische feit hier nog gevierd. De bewoners van Brielle (Den Briel) dragen massaal historische kledij en het openluchttheater ‘om de sleutel van de stad’ wordt opgevoerd voor vele belangstellende. Voor meer informatie ga je naar de website.

7. Paleis Het Loo – het Paleisdak
Deze Paasdagen kun je een konklijk uitzicht krijgen over de tuinen van Paleis het Loo. Paleis Het Loo stelt in 2013 op beide paasdagen (31 maart-1 april), 30 april, Hemelvaartsdag (9 mei), beide pinksterdagen (19-20 mei) èn iedere woensdag in juni en juli het paleisdak open voor het publiek. In de zeventiende eeuw voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een mooie ervaring. Het Paleis is open van 10:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

8. SBS Paasfeest in Slagharen
Op eerste Paasdag – zondag 31 maart – zal voor de vierde keer Het Grote SBS6 Paasfeest georganiseerd worden. Er zijn duizenden chocolade-eitjes verstopt in het park, die jullie mogen zoeken. Wanneer je het gouden ei hebt gevonden, win je een leuke prijs, namelijk een weekje vakantie in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Daarnaast zullen er optredens zijn van Willem Barth, Femke Meines, Kuikentje Piep en Dean Saunders. De dag wordt afgesloten met de Randy & Rosie Parade. Voor meer informatie ga je naar de website.

9. Ei Ei Westerkwartier 2013
2e paasdag 1 april 2013 in het Westerkwartier tussen 11.00 en 17.00 uur zal voor de vijfde keer op rij de jaarlijkse start van het toeristische seizoen plaatsvinden. Op verschillende locaties zetten toeristische ondernemers hun deuren open om een indruk te geven van wat zij de bezoekers te bieden hebben. Een leuk uitje voor het hele gezin op tweede paasdag. Kom kijken wat het Westerkwartier te bieden heeft. Voor meer informatie ga je naar de website.

10. Paasontbijt ‘Goedemorgen Dieren’ in Dierenpark Emmen
Kom tijdens Pasen, 31 maart 2013, ontbijten in Dierenpark Emmen. In het Safarirestaurant staat een buffet voor je klaar. Daarna ga je ook het park in en krijg je een bijzondere rondleiding. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie de bavianen naar buiten mogen laten gaan. Na de rondleiding en het ontbijt, ben je vrij om zelf het park in te gaan. Voor meer informatie ga je naar de website.

Als je hier niets leuks tussen ziet staan, dan kun je ook nog naar deze website voor meer tips.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.