Puglia biedt zee aan mogelijkheden

De rotsachtige kust van Puglia in het zuiden van Italië. Foto: Giuseppe Palumbo/ Creative Commons

De rotsachtige kust van Puglia in het zuiden van Italië. Foto: Giuseppe Palumbo/ Creative Commons


In Italië kun je elke zomer iets nieuws ontdekken. Het land is zo groot, dat je je leven lang er naar toe kunt gaan en toch telkens weer verrast worden. Neem Puglia, met een 800 km lange kuststrook met dennenbossen, oude burchten en bijzondere ku(n)stplaatsjes. De streek ligt ten noordwesten van en inclusief de hak van de Laars van Italië aan de Adriatische Zee (Kanaal van Otranto) en de Ionische Zee. De Adriatische Zee biedt volop mogelijkheden voor zeilers, surfers en duikers. Na kilometers van gouden stranden bij Marina di Ginosa en Castelleneta Marina komt de vakantieganger bij Taranto uit, dat met een bevaarbaar kanaal de Grote Zee verbindt met de Kleine Zee. Deze rotsachtige kust met talrijke baaien en mysterieuze grotten heeft al eeuwen artiesten en schrijvers geboeid. Wie weer verder reist komt via de Saraceense torens en maquis uit bij Porto Cesareo, waar een beschermde Marinezone en het Natuurreservaat Palude del Conte en Duna Costiera liggen. Andere interessante plaatsen in deze Italiaanse streek zijn: Gallipoli, Torre del Pizzo, Santa Maria di Leuca, Santa Cesarea Terme, Salento, Otranto, Roca Vecchai, San Foca, Bari, Brindisi, Torre Canne en Polignano a Mare. Meer informatie via www.viaggiareinpuglia.it


Grotere kaart weergeven

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.