Rijd de Dakar in acht dagen

Met de Sahara Experience kun je 8 dagen lang net doen of je mee doet aan de Dakar. Bron: saharaexperience.nl

Met de Sahara Experience kun je 8 dagen lang net doen of je mee doet aan de Dakar. Bron: saharaexperience.nl

Heb je altijd al de droom gehad om mee te doen aan de Dakar maar is het er op een of andere manier nooit van gekomen? Dan heb je nu de kans om alsnog de Dakar te ervaren. Sahara Experience geeft je de mogelijkheid om door het noordwestelijke deel van de Marokkaanse Sahara te rijden. Je volgt dan een deel van de Parijs-Dakar route. Je kan de achtdaagse tocht ondernemen op motor of in een 4×4. Tijdens je reis kom je langs de zandduinen van Erg Chebbi, de Atlas hooglanden (tot de hoogte van 2400 meter) veel authentieke nederzettingen en door nomadische dorpen waar de originele Berbers nog steeds wonen.

Kosten voor een reis met een Enduro motor zijn € 2.650 -, als je met een 4 × 4 Toyota Landcruiser gaat is het € 2.350 -. Bij deze kosten zitten 8 nachten in het hotel (op basis van het delen van een kamer), 8 dagen ontbijt en diner, 7 dagen lunch,  6 dagen Enduro of 4 × 4 auto huren, Luchthaven transfer naar hotel op locatie, water, Organisatie en ondersteuning bestaande uit: 4 × 4 – Enduro en lokale gids, fysiotherapeut  en mechanicus.

Dat lijkt veel maar er zijn ook kosten die niet onder deze prijs vallen. Je moet namelijk nog best veel zelf betalen. De reis is exclusief vlucht (ca. € 400 -.), benzine / diesel (ca. € 80 -. Voor Enduro, ca. € 120 -. Voor 4 × 4), consumpties tijdens het diner en alcoholische consumpties, persoonlijke reis-en ziektekostenverzekering, gear,  schade aan gehuurde voertuig en eventuele kosten met betrekking tot persoonlijk letsel. Als je alleen op een kamer wil slapen kost dat ook nog € 125. – extra.

De eerst volgende tour is van 11 tot 19 mei. Om mee te mogen op de reis moet je wel meedoen aan het trainigsweekeind.  Op 16 & 17 maart oefen je met rijden op heuvels, zand en rotsen. De omstandigheden zijn goed te vergelijken met het rijden in de Sahara. Voor het team en gidsen van Sahara Experience is dit een goede manier om je vaardigheden en het niveau van ervaring te testen. Tijdens deze dagen worden de laatste instructies, gegevens en informatie aan de deelnemers van de mei tour gegeven.

Het oefeningsweekeind is bij het Experience-Island ’t Blauwe Meer, Baan achter de Plakken 1, 5175 NP Loon op Zand. Voor meer informatie over Sahara Experience ga je naar de website

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.