Rugzak fabrikant wil poolvos redden

Rugzak Frabrikant Fjällräven wil met een speciale versie van de Kånken tas bijdragen aan het behoud poolvos.

Rugzak Frabrikant Fjällräven wil met een speciale versie van de Kånken tas bijdragen aan het behoud poolvos.

Rugzak fabrikant Fjällräven maakt zich zorgen over het voortbestaan van de poolvos. Analyses van het Zoölogische instituut van de Universiteit van Stockholm tonen aan dat het voortbestaan van de poolvos daar ernstig wordt bedreigd. De oprichter van het merk, Åke Nordin, trekt zich het lot van de poolvos erg aan. Deze  gepassioneerde zwerfsporter was gefascineerd door de charismatische poolvos. De poolvos is goed aangepast voor het leven in de hoge bergen van de Noord-Europese regio en zijn wintervacht is bestand tegen temperaturen van wel 60 graden onder nul. Daarom is het logo en de naam van het bedrijf de fjällräven, dit betekent poolvos in het Zweeds.

Om het dier te redden zijn ze een actie gestart bij Fjällräven. Met ‘Save The Arctic Fox’, een speciale uitvoering van de meest verkochte rugzak van Fjällräven willen ze geld ophalen. Van ieder verkocht exemplaar gaat 10 euro naar onderzoek voor behoud van de poolvos in Scandinavië. De rugzak Fjällräven Kånken heeft een robuuste uitstraling en draagcomfort. Hij is gemaakt van Vinylon F: een waterafstotend, licht en duurzaam materiaal.

Geschat wordt dat er nog maar 140 volwassen poolvossen leven in Scandinavië. Professor Anders Angerbjörn (Stockholm University) streeft met zijn team naar een herstel van de populatie tot 500 dieren. Dat is voldoende om de soort hier in stand te houden. Met de wereldwijde opbrengst van onder andere de Kånken rugzak wordt het onderzoek gefinancierd en worden de poolvossen bijgevoerd.

Fjällräven Kånken Save The Arctic Fox is verkrijgbaar in een maat voor kinderen en volwassenen. Je hebt een Kånken Mini Save The Arctic Fox voor € 59,95 en een Kånken Save The Arctic Fox (groot) voor € 79,95.
Kijk voor meer informatie en verkooppunten op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.