Snelheidstrein wil vliegtuig verslaan

Met de nieuwe hogesnelheidstrein kun je voor 10 euro van Parijs naar het zonnige Marseille.

Met de nieuwe hogesnelheidstrein kun je voor 10 euro van Parijs naar het zonnige Marseille.

Vliegtuigmaatschapijen moeten niet alleen meer rekening houden met elkaar, ook hogesnelheidstreinen worden nu een gevaar. In Frankrijk is al gebleken dat een goede verbinding met de trein tussen 2 steden een vliegtuig verbinding overbodig kan maken. Tussen Parijs – Lyon en Parijs – Lille gaan geen vliegtuigen meer sinds de komst van het hogesnelheidsspoor. En nu worden er mogelijk nog meer vluchten geschrapt, er is namelijk een nieuwe speler op de hogesnelheidstrein markt en zij willen reizen heel goedkoop maken. Zo wordt het vanaf 2 april mogelijk om voor tien euro van Parijs naar Montpellier of Marseille te gaan met Ouigo.

Er gaan 4 dubbeldeks-TGV’s rijden tussen Parijs – Montpellier of Marseille . Ze hebben de treinstellen zo omgebouwd dat er zo veel mogelijk mensen in kunnen zitten. Zo hebben ze de 1e klas geschrapt en is er geen barrijtuig. De reis van 750 km legt de trein af in ongeveer 3 uur met een snelheid van 300 km per uur. De aankomst van de trein is in allebei de steden op het centraal station in het hart van de stad. In Marseille is op het station Saint-Charles en in Montpellier op het station Saint-Roch. Daar hebben ze al een voordeel ten opzichte van budget vliegen want met Ryanair kom je niet aan in Montpellier, maar in Béziers, zo’n 45 kilometer zuidelijker. Daar staat wel tegenover dat je in Parijs opstapt tegenover Disneyland op station Chessy Mar­ne- la-Vallée. Dit is 30 minuten met de metro vanuit de stad.

De trein kan straks 1.200 mensen vervoeren. Je mag één stuk ca­binebagage gratis meenemen en voor elke extra koffer betaal je €5,-. Als je van tevoren niet aangeeft dat je meer koffers meeneemt betaal je €40,-. Ook de stroom voor je laptop is niet gratis, hier moet je €2,- voor betalen. Er zijn dit jaar 400.000 tickets van 10 euro beschikbaar, als deze uitverkocht zijn kun je nog steeds goedkoop met de trein. Dit jaar zijn er namelijk ook 1 miljoen tickets te koop voor maximaal 25 euro. Als Ouigo naar het zuidoosten een suc­ces is kan het zijn dat de trein ook naar Bordeaux en Straatsburg gaat rijden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.