Stoomschip viert 100 jaar varen

Stoomschip Gallia is in 2013 precies 100 jaar oud.

Stoomschip Gallia is in 2013 precies 100 jaar oud.

Vanaf de haven van Luzern varen het hele jaar door veerboten over het Vierwoudstedenmeer. Met deze boten kun je verschillende excursies ondernemen, je kan ook lunchen aan boord. Goede Vrijdag 29 maart gaat de voorjaarsdienstregeling van de excursieschepen op het Vierwoudstedenmeer in. Dan mogen de beroemde stoomschepen weer in het water. De vijf historische schepen, die elke zomer over het meer varen, dateren van begin twintigste eeuw. Het stoomschip Gallia is in 2013 precies 100 jaar oud en vaart op 18 mei mee tijdens een scheepsparade van de “trotse oude dames”.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Dit zijn de routes die de stoomschepen varen.

Dit zijn de routes die de stoomschepen varen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.