Maker Suske en Wiske in de spotlight

Bij de derde editie van de stripdagen staat de maker van Suske en Wiske centraal.

Bij de derde editie van de stripdagen staat de maker van Suske en Wiske centraal.

Dit weekeind worden voor de derde keer de Stripdagen gehouden. Tijdens deze dagen kom je veel strips tegen maar ook theater, films en exposities. Het thema van dit jaar is ‘In de voetsporen van Willy Vandersteen’. Je kunt twee dagen rondlopen op de stripboeken- en verzamelbeurs. Dit jaar zijn vanwege het thema In de voetsporen van Willy Vandersteen vooral veel stripmakers uitgenodigd die voor zijn studio werken of hebben gewerkt. Vandersteen is bekend van de populaire strip Suske en Wiske. Hij bedacht deze succesvolle strip aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Vandersteen heeft de strip bijna 30 jaar zelf geschreven en samen met zijn assistenten getekend

Paul Teng ontvangt op 9 maart tijdens De Stripdagen in Gorinchem de Stripschapprijs 2013. Deze Rotterdamse stripmaker is vooral bekend door zijn avonturenstrips, deze gaan over de geschiedenis van de Noord-Amerikaanse indianen en van Rusland. Hij krijgt een overzichtstentoonstelling van Het Pakhuis, Het Stripschap en Stichting De Stripdagen als onderdeel van de Stripschapprijs. De tentoonstelling, genaamd ‘Getekend, Paul Teng’, is op 9 en 10 maart te zien tijdens De Stripdagen in Evenementenhal Gorinchem.

De stripdagen worden gehouden in de Evenementenhal Gorinchem. Tijdens De Stripdagen is evenementenhal geopend van 10.00-17.00 uur. Een toegangskaart kost €10,00 per dag. Ben je kleiner dan 150 centimeter dan betaal je €6,00 per dag. Leden van Het Stripschap hebben gratis toegang op vertoon van hun Stripmaatschapkaart 2013. Kinderen t/m vijf jaar mogen er ook gratis in.

Er is genoeg ruimte om gratis te parkeren. Als je met het openbaar vervoer komt rijdt er een gele Amerikaanse schoolbus je naar het evenement. De bus gaat van station Gorinchemen naar de evenementenhal en terug. De eerste rit is om 9.45 uur vanaf station Gorinchem. De laatste rit vanaf Evenementenhal Gorinchem is om 17.45 uur. Een kaartje kost €1,50.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.