Themaland Fiets en Wandelbeurs 2014 al bekend

In 2014 is Zwitserland het themaland van de Fiets en Wandelbeurs.

In 2014 is Zwitserland het themaland van de Fiets en Wandelbeurs.

De Fiets en Wandelbeurs is pas geweest maar ze hebben nu al een themaland voor volgend jaar. De grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars staat volgend jaar in het teken van Zwitserland. Het natuurschoon en tienduizenden kilometers aan fiets- en wandelroutes maken het land tot een goede vakantiebestemming voor de actieve vakantieganger. En door de afwezigheid van massatoerisme kun je er nog ongestoord genieten van de weidse panorama’s en de authentieke sfeer die je in veel stadjes en dorpjes aantreft.

Op wandelgebied is Zwitserland al heel lang een topbestemming: het land heeft ruim 60.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelwegen. Uit dit arsenaal zijn de 9.000 mooiste wandelkilometers geselecteerd voor SwitzerlandMobility, het routenetwerk voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, kanoërs en skaters. Van pittige meerdaagse tochten langs gletsjers en de toppen van bergreuzen tot meer comfortabele dagwandelingen langs meren en rivieren. Dankzij het goede Zwitserse openbaarvervoersysteem kun je eenvoudig en snel het startpunt van een route bereiken of – nadat de wandeling erop zit – terugreizen naar hotel, appartement of camping.

Sinds de jaren negentig heeft Zwitserland ook een uitgebreid routenetwerk voor fietsers en mountainbikers. Op www.Veloland.ch, onderdeel van SwitzerlandMobility, vind je 9 landelijke, 53 regionale en 59 lokale fietsroutes. Wie graag met wat extra power op pad gaat, kiest voor de e-bike, waarmee je fluitend bergop fietst. Op veel treinstations kun je er een huren voor dagtochten of meerdaagse fietstrips, compleet met bagagevervoer. Populair bij e-bikers zijn de landelijke Merenroute en de regionale Herzroute door het Emmental.

Op de Fiets en Wandelbeurs 2014 komen de vele wandel- en fietsmogelijkheden in Zwitserland aan bod in een groot themalandpaviljoen. Twee dagen lang presenteren Zwitserse regio’s en reisaanbieders daar verschillende routes en arrangementen. Ook is er een informatiemarkt over wandelen en fietsen in Zwitserland, een terras met Zwitserse specialiteiten en veel aandacht voor het themaland in het lezingprogramma.

Op 1 en 2 maart 2014 is de beurs weer te vinden in de Amsterdam RAI. Kijk voor meer informatie over wandelen en fietsen in Zwitserland op de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.