Een stedentrip naar Valencia in 10 tips

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en ligt aan de Middellandse zee, een ideale plaats voor een stedentrip dus.

In Valencia is de paella uitgevonden en ligt aan de Middellandse zee, een ideale plaats voor een stedentrip dus.

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. De stad ligt aan Costa del Azahar aan de Middellandse Zee en aan de rivier de Turia. Ook wordt de stad gezien als de geboorteplaats van de paella, een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De stad wordt ook wel sinaasappelstad genoemd. Valencia is een stad met vele gezichten, daarom is het de perfecte plek voor een stedentrip. Je vind er de historische binnenstad met gezellige terrasjes, smalle straatjes en verlichte kerken. Maar er is nog veel meer te beleven. Met zeventig kilometer nieuw aangelegd fietspad is Valencia bijvoorbeeld ideaal om per fiets te verkennen.

Om je een beetje op weg te helpen tijdens je stedentrip is hier een top 10 van dingen die je kan ondernemen:

1.     Ga op zoek naar de Heilige Graal in de kathedraal van Valencia, La Seu.

2.     Bezoek de futuristisch ministad La Ciudad de las Artes y las Ciencias. Geniet hier van opera, dans, theater, botanische tuin, planetarium, techniek- en onderwatermuseum.

3.     Fiets door het elf kilometer lange Turia-park dat door de hele stad loopt. Je passeert de 600 jaar oude brug Puente de Trinidad en de hypermoderne brug Puente de la Exposición.

4.     Rust uit op het Playa Malvarrosa, het mediterrane stadsstrand. Hier eet je de lekkerste paella, het traditionele gerecht van Valencia.

5.     Drink Agua de Valencia, de originele cocktail van Cavawijn, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Deze beroemde cocktail drink je in het gezellige café waar ie is uitgevonden: Café Madrid de Valencia.

6.     Casa de los Caramelos aan de Avenida de Pío XII is de grootste snoepwinkel ter wereld.

7.     Aan het meest typische plein van Valencia, Plaza Redonda, vind je allerlei leuke shops.

8.     In de oude wijk El Carmen en Paseo de la Alameda vind je veel bars en restaurants.

9.     Mercado Central is een overdekte markt in een reusachtige art nouveau kathedraal. Met verse producten zover het oog reikt. Dit schitterende gebouw is met vijftienhonderd verkooppunten de grootste foodmarkt van Europa.

10.  De chique winkelstraat Calle de la Paz heeft veel dure winkels en modernistische gebouwen. Van hieruit fiets je naar het gezellige oude centrum Plaza la Reina.

Een stedentrip voor 3 dagen naar Valencia is €299,- p.p. Hierbij zit de vliegreis, hotel, fietstour, tapas en een Nederlandse gids. Ga hiervoor naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.