Van Gogh zorgt voor fietsroute primeur

Brabant laat je alle plekken zien die belangrijk waren voor Van Gogh door een fietsroute uit te zetten.

Brabant laat je alle plekken zien die belangrijk waren voor Van Gogh door een fietsroute uit te zetten.

Dit voorjaar gaan ze in Brabant iets doen wat uniek is in Nederland. Voor het eerst wordt er een themaroute verbonden met het knooppuntensysteem met bebording. Het thema van deze nieuwe route is ‘Van Gogh’. Er is gekozen voor deze kunstenaar omdat het Brabantse leven en landschap de basis vormen van het werk van Vincent van Gogh. Hij is in het gebied geboren, en hij groeide op in Brabant. Hier schilderde hij voor het eerst en ontwikkelde zich verder tot schilder. De leerling uit Etten groeide in Nuenen uit tot meester – met als hoogtepunt zijn weergave van het harde boerenbestaan in De aardappeleters.

De nieuwe 325 kilometer lange fietsroute vertelt het Brabantse verhaal van Van Gogh. De route geeft je de mogelijkheid om in de voetsporen van Vincent van Gogh te treden. Je kan de plekken ontdekken die van grote invloed waren op het oeuvre van de wereldberoemde kunstenaar. De fietsroute is uitgezet volgens het bestaande fietsknooppuntennetwerk. De Van Gogh route is aangegeven met aparte en duidelijk herkenbare Van Gogh routebordjes.

Vijf Brabantse gemeenten hebben een bijzondere band met Van Gogh. Dat zijn Zundert, Tilburg, Etten, Nuenen en ‘s-Hertogenbosch. De route is langs deze plaatsen aangelegd. Daarnaast brengt de Van Gogh fietsroute je langs plaatsen als Zevenbergen, Breda, Ulvenhout, Alphen-Chaam, Oisterwijk, Helvoirt, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Liempde, Best, Son en Breugel, Lieshout, Eindhoven, Middelbeers, Goirle en Baarle-Nassau.

De Van Gogh fietsroute is de eerste gethematiseerde route is die volgens het knooppuntennetwerk loopt. De Van Gogh fietsroute wordt eind maart geplaatst en is vanaf 15 april 2013 te fietsen. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.