Varen met de MSC Sophia Loren

De MSC Preziosa van boven gezien.

De MSC Preziosa van boven gezien.


Filmster Sophia Loren heeft haar naam meegegeven aan het cruiseschip MSC Preziosa. Dat deed ze gisteravond in Genua, waar het het schip ten doop werd gehouden. MSC Preziosa is de naam van het vierde schip in de Fantasia klasse. Met deze nieuwe aanwinst wordt MSC Cruises volgens eigen zeggen qua capaciteit de op twee na grootste cruiserederij ter wereld. In 2013 gaat MSC Cruises naar verwachting 1,45 miljoen passagiers vervoeren op haar twaalf schepen.

Een gala diner bereid door een team van Italiaanse sterrenchefs, optredens van beroemdheden als zanger Gino Paoli, maestro Ennio Morricone en het Genoa Russian Ballet College. MSC Cruises haalde alles uit de kast om haar nieuwe schip een prestigieuze start te geven. Een ander onderdeel van de welkomstceremonie was een flash mob met maar liefst 10.000 personen, bestaand uit passagiers van de MSC Preziosa, de MSC Splendida en de MSC Opera.

MSC Preziosa is 333 meter lang, 38 meter breed, weegt 140.000 ton en biedt ruimte aan 4.345 gasten. Het gehele jaar vaart MSC Cruises over de Middellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, de Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid- en West Afrika en de Rode Zee.

De doop van het schip:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.