Verschil mannen en vrouwen weer bewezen

Terwijl vrouwen in de winter liever lekker bezig zijn gaan mannen liever relaxen in bijvoorbeeld een hotel.

Terwijl vrouwen in de winter liever lekker bezig zijn gaan mannen liever relaxen in een hotel.

De verschillen tussen mannen en vrouwen blijven naar boven komen in verschillende onderzoeken. Zo heeft Vakantieveilingen.nl onderzoek gedaan naar het bied gedrag van mannen en vrouwen in de winter. Heeft het winterse weer invloed op de manier waarop mannen en vrouwen bieden? Het blijkt dat vrouwen graag actieve uitjes winnen in de winter terwijl mannen liever gaan voor een hotel.

De winter zorgt ervoor dat vrouwen actiever bezig zijn terwijl mannen het juist wat rustiger aan willen doen. Vrouwen zien in activiteiten als indoorskiën of een pretpark- of dierentuinbezoek een prettige winterse besteding. Mannen willen het liefst gewoon ergens relaxen. Het beeld dat vrouwen in de winter alleen maar voor de kachel kruipen blijkt dus niet helemaal waar.

Tijdens het onderzoek zijn de meest populaire arrangementen van deze winter op een rijtje gezet zijn. Vrouwen kunnen zich niet vinden in de non-actieve houding van hun man. Ze bieden vaker op de auto-en motorsportarrangementen en waarschijnlijk vinden deze dan hun weg als ‘cadeautje’ naar de man.

Het onderscheid in biedgedrag is niet alleen te zien onder de seksen, maar ook in geografisch opzicht. De voorkeuren voor winterse activiteiten lopen per provincie ver uiteen. 47% van de Brabanders riskeert bij een uitje of activiteit liever geen winterse bui en kiest voor indooractiviteiten. Dit in tegenstelling tot Limburgers of inwoners van de noordelijke provincies die hier amper warm voor lopen. Zij laten zich liever een weekend vertroetelen in een hotel in het buitenland.

Het onderzoek is uitgevoerd onder bijna 4500 bezoekers in de periode december 2012 – januari 2013.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.