Vind je reisgenoot met Facebook

Bij Finnair kun je vanaf nu ook gebruik maken van een social check-in service.

Bij Finnair kun je vanaf nu ook gebruik maken van een social check-in service.

Nadat KLM ‘Meet & Seat’ heeft geïntroduceerd in december 2011 konden andere luchtvaartmaatschappijen niet achter blijven. Ook zij willen gebruik maken van de voordelen die social media kan bieden. Daarom heeft de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair een ‘social check-in service’ in gebruik genomen. Tijdens het online inchecken kun je als passagier je Facebook profiel koppelen aan de stoelplattegrond van het vliegtuig. Op die manier zien reizigers via Facebook profielen, wie er nog meer heeft ingecheckt op dezelfde vlucht en op welke stoel zij zitten. Na het online inchecken, kan je via Facebook met vrienden delen waar de reis naar toe gaat en wat de verwachte aankomsttijd is.

“Veel mensen vinden het leuk om vrienden te vertellen waar ze op reis gaan. Met onze nieuwe social service maken wij dat een beetje makkelijker. Daarnaast willen wij waarde toevoegen aan het online incheckproces; voor iedereen die graag wil weten met wie hij reist en die er voor open staat nieuwe mensen te ontmoeten”, zegt Aku Varamäki, social media manager Finnair.

De service laat alleen het publieke Facebook profiel zien van de passagiers en alléén aan medepassagiers op dezelfde vlucht. De social check-in service is vrijwillig, dus passagiers die graag gewoon ‘incognito’ reizen kunnen dat blijven doen. Ook is het mogelijk om de sociale check-in op elk gewenst moment uit te schakelen. In deze eerste ‘social-service-fase’ is alleen Facebook opgenomen. Meer sociale netwerken worden later toegevoegd.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.