Viva el amor: Barcelona viert de liefde tijdens Sant Jordi

De viering van el Diada de Sant Jordi.

De viering van el Diada de Sant Jordi.

Terwijl veel Spaanse Valentijnsdagvierders hun knuffelberen en hartjes sleutelhangers alweer opzij hebben gelegd, is een deel van Spanje nog niet klaar met de viering van el amor. Op 23 april, el Diada de Sant Jordi, hangt de liefde in Barcelona namelijk nog steeds in de lucht. De man schenkt zijn vriendin op deze dag  traditiegetrouw een roos, terwijl de vrouw haar partner verblijdt met een boek. De roos verwijst naar de legende van de op 23 april overleden Sant Jordi, in Nederland beter bekend als Sint Joris. Deze heldhaftige romanticus schonk zijn prinses een roos  nadat hij de draak voor haar had gedood. De populariteit van de boeken is te wijten aan een iets betrouwbaardere bron: 23 april is namelijk eveneens de sterfdag van de vooraanstaande Spaanse schrijver Miguel Cervantes en staat tevens bekend als UNESCO Wereldboekendag.

Hoewel het geen officiële feestdag is in Catalonië, valt er toch  genoeg te beleven in haar hoofdstad. Naast de tientallen boeken- en rozenkraampjes op Las Ramblas, waarvan de eerste goed zijn voor 10% van Spanje´s jaarlijkse inkomsten, vind je lokale Sardana-dansers op Plaça Sant Jaume en Spaanse schrijvers in boekenwinkels en cafés voor signeersessies en lezingen. Voor de echte boekenwurmen vindt er verder een 24 uur durende voorleesmarathon van Cervantes´ Don Quijote plaats. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Palau de Generalitat. Het Catalaanse stadhuis is alleen op deze dag openbaar voor publiek en stalt tientallen prachtige rozen uit. Vrijgezel of in een relatie: iedereen kan dus zijn hart ophalen aan el día del amor in Barcelona!

Wil je je partner verrassen met een stedentrip tijdens Diada de Sant Jordi of als vrijgezel graag een Spaanse señor of señora aan de haak slaan? Kijk dan eens bij Oh-Barcelona. Zij bieden namelijk mooie appartementen voor jouw verblijf  in de Catalaanse hoofdstad.

Lezersinformatie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.