Vliegende caravan in de maak

Na de zeppelin moet de Luxury Airship RV het nieuwe vakantie vervoersmiddel van de toekomst worden. Bron: indiegogo.com

Na de zeppelin moet de Luxury Airship RV het nieuwe vakantie vervoersmiddel van de toekomst worden. Bron: indiegogo.com

Toen ze vroeger aan het jaar 2000 dachten waren ze ervan overtuigd dat we allemaal vliegende auto’s zouden hebben en er geen files meer zouden zijn. Het is inmiddels 2013 en er is nog geen uitzicht op een vliegende auto voor iedereen. Toch zat dit de Amerikaan Rhy Thornton niet lekker. Hij denkt dat vervoer door de lucht wel een optie is. Na het gebrek aan veiligheid van de Zeppelin en de komst van passagiersvoertuigen zijn mensen een beetje opgehouden met het ontwerpen van luxe luchtvervoermiddelen. Thornton wil hier niets van weten, doormiddel van crowdfunding is hij van plan om een soort vliegende caravan te maken, de Luxury Airship RV.

De Amerikaan wil een nieuw soort luxe luchtvaartuig maken. Hij denkt dat zijn idee meer kans van slagen heeft dan de zeppelin omdat de techniek inmiddels veel verder is dan in de jaren ’30. Het luchtschip, zoals hij het zelf noemt, heeft een bed, kast en keuken aan boord. Daarnaast wordt het aangedreven op zonne-energie. Op dit moment is  de Luxury Airship RV alleen nog maar een idee.

Want Thornton heeft nogal ambitieuze plannen voor zijn vliegende caravan. Het moet niet alleen een voertuig worden waarmee je op vakantie gaat, je zou het volgens hem ook elke dag kunnen gebruiken om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. Hij voorziet dat de RV ervoor gaat zorgen dat  er geen verkeer en files meer zijn in de steden, je geen last meer hebt van eentonigheid bij lange afstanden en dat het uiteindelijk de aard van wereldburgerschap zal veranderen. Nou vind ik dat laatste een beetje ver gaan, maar het idee van een vliegende caravan lijkt me wel wat.

Het vaartuig zou je namelijk bijna kosteloos over de hele wereld kunnen brengen, als hij ooit gebouwd wordt. Op dit moment staat de teller van zijn crowdfunding op 68 dollar, terwijl er 1 miljoen nodig is om het prototype te maken. Als je in de toekomst een vliegende caravan wil dan kun je hier doneren, en je vindt er ook meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.