Volg de herinnering aan Richard Burton

Richard Burton was geboren en getogen in Welsh. Er zijn nu twee nieuwe routes waarmee je zijn verhaal kan volgen.

Richard Burton was geboren en getogen in Welsh. Er zijn nu twee nieuwe routes waarmee je zijn verhaal kan volgen.

De bekende acteur Richard Burton heeft 1 maart een ster gekregen op de befaamde ‘Walk of Fame’ in Hollywood maar er gebeurt meer om de gedachte aan de ster levend te houden. Burton was een geboren en getogen Welshman. Hij is geboren in Pontrhydyfen, vlakbij Port Talbot in het zuiden van Wales. Hij is geadopteerd door onderwijzer Philip H. Burton, die zijn acteertalenten ontdekte en aanmoedigde. In 1952 stapte Burton over naar Hollywood, waar hij in de film My cousin Rachel de hoofdrol kreeg. Daarnaast is hij vijf keer getrouwd waaronder  twee keer met Elizabeth Taylor. Hij overleed op 58-jarige leeftijd aan een hersenbloeding.

In zijn geboortedorp zijn ze hem nog niet vergeten. Om de herinnering aan haar telg levendig te houden heeft de streek rond zijn geboortedorp twee nieuwe ontdekkingsparcours uitgezet. Deze tochten staan in het teken van Richard Burton, ze heten ‘the Birthplace Trail’ en ‘the Childhood Trail’. Met dit initiatief ontdek je de plaatsen waar hij van hield in deze sobere streek die vooral was toegespitst op de mijnindustrie, maar ook zijn favoriete auteurs, zoals Dylan Thomas, die hem hebben aangezet een carrière als acteur te beginnen.

Voor meer informatie over de twee nieuwe ontdekkingsparcours ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.