Voor surfers met centen

Veel mensen gaan naar Sagres om te surfen en om uit te rusten in de luxe van het  Martinhal Beach Resort & Hotel.

Veel mensen gaan naar Sagres om te surfen en om uit te rusten in de luxe van het Martinhal Beach Resort & Hotel.

In de Algrave, Portugal kun je veel verschillende watersporten boefenen. Surfers die naar Sagres gaan kiezen voor de golven, maar moeten toch ook goed in de slappe was zitten. Zo ligt in het nationaal natuurpark Costa Vicentina het vijfsterrenresort Martinhal Beach Resort & Hotel. De Algarve heeft goede surfscondities, er 300 dagen per jaar zon en zijn de golven vaak goed genoeg. Als je klaar bent met het water kun je uitrusten in de spa, zwembaden, pilates of yoga doen op het strand of genieten van de gezonde lokale keuken van de Algarve maar dat mag dan ook wat kosten.

Surfers vanuit de hele wereld komen naar Sagres om de golven te trotseren. Sagres is geliefd onder de surfers omdat de wind vanuit alle richtingen komt waardoor er steeds een offshore baai met een perfecte “break” te vinden is. De swells (deiningen) variëren: dit maakt het geschikt voor zowel beginners als gevorderde surfers. De meest bekende stranden in de buurt zijn Maretta, Beliche, Martinhal en Tonel.

Met 22 stranden in de nabije omgeving is Martinhal Beach Resort & Hotel ook populair bij watersporters. Twee keer per jaar organiseert Martinhal speciale surfweken die begeleid worden door beroemde surflegendes als drievoudig Portugees kampioen José Gregório. Professionele instructeurs geven beginnende surfers balans-training en leren alles over de veiligheid. Martinhal heeft een eigen baai (en strand) waar je naast golfsurfen ook kunt leren windsurfen of bodyboarden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Tijdens een verblijf in het resort kun je les krijgen van professionele instructeurs.

Tijdens een verblijf in het resort kun je les krijgen van professionele instructeurs.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.