De lente is maar één uur vliegen weg

Met Skywork vlieg je in één uur naar Bern om daar de voorjaar te ontdekken tijdens een stedentrip.

Met Skywork vlieg je in één uur naar Bern om daar de voorjaar te ontdekken tijdens een stedentrip.

Vorige week hebben we even van de lente mogen proeven maar dat duurde niet lang. Heb jij wel zin in het voorjaar maar heb je geen zin om te wachten tot het in Nederland wat wordt? Dan is een reisje naar Bern misschien wat voor jou. Hier is het vanaf april al rond de 20 graden en het is maar één uur vliegen, een goede stedentrip voor het voorjaar dus.

Bern verkennen doe je in mei op skates. Je kan dan bijvoorbeeld meedoen met de inline night, een nachtelijke tocht langs alle hoogtepunten van de stad. Je gaat dan anderhalf uur lang op weg met de locals door de pittoreske straten. Liever het water in? Neem dan een duik in de rivier de Aare of bedwing die per raft. De rivier is een wilde, zeker in het voorjaar, dus niet geschikt voor onervaren zwemmers.

Maar de Zwitserse natuur heeft ook op het droge veel te bieden. Zo is er in de omgeving van Bern het Gantrisch Natuurpark, compleet met rotspartijen, bossen en voorjaarsvelden vol bloemen. Hier kun je een wandeling maken, klimmen of kennis maken met de legendes van deze streek. Kabouters, heksen en middeleeuwse ruïnes – je komt ze hier allemaal tegen.

Ook voor wie de natuur liever op afstand houdt en meer geniet van winkels, clubs en barretjes is er in Bern genoeg te doen. De hele stad is onderkelderd en deze catacomben zijn de plekken waar het momenteel gebeurt. Daal de stenen trapjes af en daar vind je bars, clubs en theaters. Inmiddels hebben zich ook een aantal modezaken gevestigd in deze typisch Bernse kelders.

Als de zon ondergaat kun je wel eens een kijkje onder de grond nemen. Zo combineer je zonnige dagen, met feestelijke nachten. Bern ligt op ongeveer anderhalf uur vliegen van Amsterdam. SkyWork Airlines vliegt 6 dagen per week rechtstreeks naar Bern met een Fairchild Dornier 328-110 met 31 stoelen aan boord.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.